Den här veckan ska vi baka fragilite som fylls med läckert jordgubbsskum. Prova receptet och njut av en läcker bit fragilite i det fina vädret.
Fragilite-bottnar:
200 g äggvita
200 g marsipan
300 g socker
– Blanda marsipanen väl tillsammans med 50 g äggvita.
– Vispa sockret och de återstående 150 g äggvita hårt.
– Vänd marängen tillsammans med marsipanblandningen.
– Degen fördelas nu i en långpanna. Se till att degen fördelas jämnt över det hela genom att använda en palett.
– Grädda bottnarna i ugnen vid 180° C (165° vid varmluftsugn) i ca 15 min.
– När bottnen har svalnat sticks 2 runda bottnar (Ø. 20) ut ur den stora bottnen med hjälp av en kakring.
Jordgubbs-skum:
300 g grädde
150 g jordgubbspuré*
10 g florsocker
– Vispa grädden till grädde.
– Vänd jordgubbspurén och florsockret i grädden.
– Fyll jordgubbsskummet mellan de två fragilite-bottnarna. Använd gärna en spritpåse för att fördela jordgubbsskummet jämnt mellan bottnarna.
– Använd en liten sil för att strö florsocker över kakan. Lägg sedan en
* Jordgubbspuré: Koka jordgubbar tillsammans med lite vaniljsocker. När jordgubbarna har svalnat mixas de till jordgubbspuré.
Lycka till med bakningen : )


