Krispiga flutes med ett fint smul – det är vad du får när du tillsätter lite älvstoft – även känt som bakningsenzymer.

För 2 flöjter:

Ingredienser:

Hur man går tillväga:

  1. Blanda alla ingredienser i en mixer
  2. Knåda degen i 8 minuter på låg hastighet och sedan 7 minuter på högre hastighet
  3. Dra åt degbollen och lägg den i en övertäckt bunke där det finns utrymme för den att jäsa till dubbel storlek – det tar ca 60 minuter.
  4. Efter halva jästiden, sätt ugnen på 250°C varmluft – för bästa resultat, grädda på bakplåtspapper
  5. Strö durummjöl på bänken och vänd försiktigt ut degen på mjölet. Sträck ut degen något långsträckt
  6. Dela degen i två delar på längden med hjälp av en deghackare
  7. Överför försiktigt dina flöten till den heta bakplåten – det finns plats för båda flötena samtidigt.
  8. Grädda flötena tills de är gyllenbruna – detta tar vanligtvis 10-15 minuter beroende på din ugn