Krispiga flutes med ett fint smul – det är vad du får när du tillsätter lite älvstoft – även känt som bakningsenzymer.
För 2 flöjter:
Ingredienser:
- 430g Frumenta Manitoba
- 300 g vatten (ca 20°C)
- 25g Hvedesur
- 12 g bakningsenzym
- 8 g salt
- 10 g torrjäst
- Durummjöl till bordet och strössel
Hur man går tillväga:
- Blanda alla ingredienser i en mixer
- Knåda degen i 8 minuter på låg hastighet och sedan 7 minuter på högre hastighet
- Dra åt degbollen och lägg den i en övertäckt bunke där det finns utrymme för den att jäsa till dubbel storlek – det tar ca 60 minuter.
- Efter halva jästiden, sätt ugnen på 250°C varmluft – för bästa resultat, grädda på bakplåtspapper
- Strö durummjöl på bänken och vänd försiktigt ut degen på mjölet. Sträck ut degen något långsträckt
- Dela degen i två delar på längden med hjälp av en deghackare
- Överför försiktigt dina flöten till den heta bakplåten – det finns plats för båda flötena samtidigt.
- Grädda flötena tills de är gyllenbruna – detta tar vanligtvis 10-15 minuter beroende på din ugn