Den här veckan får du receptet på en liten fransk frestelse, nämligen citronmacarons. Receptet räcker till ca 25 kakor.
Macaron-bottnar:
100 g mandelmjöl
200 g florsocker
3 st äggvitor (rumstempererade)
50 g socker
Gul karamellfärg
– Blanda mandelmjöl och florsocker och sikta sedan blandningen.
– Vispa äggvitorna nästan hårda – tillsätt sedan sockret och vispa massan helt hård.
– Tillsätt färg till mandelblandningen och vänd sedan ner blandningen i den vispade marängmassan med hjälp av en degskrapa. Massan ska ha en konsistens där den är lätt flytande.
– Fyll smeten i en spritspåse med en slät tyll och spritsa ut bottnar på ett bakplåtspapper, som är ca 3 cm i diameter och har en höjd på 3-4 mm. Du kan med fördel använda en silikonmatta för macarons för att få perfekta resultat.
– Nu ska kakorna torka på pappret i ca 45 min, så att det bildas en hinna på kakans yta innan de gräddas.
– Kakorna kan nu ställas in i ugnen i ca 15 min vid 150° C. Du kan kontrollera om dina kakor är färdiga genom att lyfta en kaka – släpper de bakplåtspappret är de färdiga.
– Bottnarna ställs nu för att svalna.
Citroncreme:
125 g vit choklad
60 g citronsaft
2 msk vispgrädde
Ett par droppar gul karamellfärg
– Värm försiktigt upp chokladen tillsammans med grädden. När blandningen är jämn och slät tillsätts citronsaft och färg.
– Lägg cremen i en spritspåse och låt den svalna lite genom att lägga den i kylskåpet i ca 30 minuter.
– Spritsa citroncreme på hälften av bottnarna och lägg sedan en annan botten ovanpå. Dina macarons är nu klara.
Lycka till : )


