Citronmacarons

Citronmacarons

Den här veckan får du receptet på en liten fransk frestelse, nämligen citronmacarons. Receptet räcker till ca 25 kakor.  

 

Macaron-bottnar:

100 g mandelmjöl

200 g florsocker

3 st äggvitor (rumstempererade)

50 g socker

Gul karamellfärg

 

– Blanda mandelmjöl och florsocker och sikta sedan blandningen.  

– Vispa äggvitorna nästan hårda – tillsätt sedan sockret och vispa massan helt hård.

– Tillsätt färg till mandelblandningen och vänd sedan ner blandningen i den vispade marängmassan med hjälp av en degskrapa. Massan ska ha en konsistens där den är lätt flytande.

– Fyll smeten i en spritspåse med en slät tyll och spritsa ut bottnar på ett bakplåtspapper, som är ca 3 cm i diameter och har en höjd på 3-4 mm. Du kan med fördel använda en  silikonmatta för macarons för att få perfekta resultat.

– Nu ska kakorna torka på pappret i ca 45 min, så att det bildas en hinna på kakans yta innan de gräddas.

– Kakorna kan nu ställas in i ugnen i ca 15 min vid 150° C. Du kan kontrollera om dina kakor är färdiga genom att lyfta en kaka – släpper de bakplåtspappret är de färdiga.

– Bottnarna ställs nu för att svalna.  

 

Citroncreme:

125 g vit choklad

60 g citronsaft

2 msk vispgrädde

Ett par droppar gul karamellfärg

 

– Värm försiktigt upp chokladen tillsammans med grädden. När blandningen är jämn och slät tillsätts citronsaft och färg.

– Lägg cremen i en spritspåse och låt den svalna lite genom att lägga den i kylskåpet i ca 30 minuter. 

– Spritsa citroncreme på hälften av bottnarna och lägg sedan en annan botten ovanpå. Dina macarons är nu klara.  

 

Lycka till : ) 

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.