200 g florsocker
3 förflutna. äggviter (rumstemperatur)
30 g socker
15 g kakaopulver
– Blanda mandelmjöl, kakao och florsocker och sikta sedan ihop blandningen.
– Vispa äggvitorna nästan styva – tillsätt sedan sockret och vispa tills de är styva.
– Vänd ner blandningen i den vispade marängen med hjälp av en degskrapa. Massan ska ha en konsistens som är lätt flytande.
– Fyll blandningen i en spritspåse med slät spets och spritsa ut bottnarna på en bakplåt som är ca 3 cm i diameter och 3-4 mm hög. Du kan använda en
bakmatta i silikon för makaroner
för att få ett perfekt resultat.
– Torka nu kakorna på pappret i ca 45 minuter, så att det bildas en film på kakornas yta före gräddningen.
– Efter torkningen kan kakorna sättas in i ugnen i cirka 15 minuter vid 150 °C. Du kan kontrollera om dina kakor är klara genom att lyfta på dem – om de släpper bakplåtspappret är de klara.
– Låt nu degen svalna.
Choklad ganache
Bottnarna är täckta med chokladganache som består av följande:
100 g mörk choklad
100 g grädde
– Hacka chokladen fint.
– Grädden kokas.
– Häll grädden över den hackade chokladen när den har kokat upp.
– Rör om tills du får en slät kräm.
– Lägg grädden i en spritspåse och ställ den i kylskåp i några minuter. 1 timme – helst längre.
– När grädden har fastnat, bred den på hälften av de färdiga bakelserna. De återstående bottnarna läggs ovanpå.
Lycka till med bakningen : )
Kolla också in våra produkter med chokladfett och chokladsmör här: