Sedan var det dags att göra chokladmacarons. Macarons är mycket populära, så varför inte prova att göra dem hemma i ditt eget kök? Med det här receptet får du cirka 25 läckra chokladmacarons. 
 
Macaronbottnar:
 
100 g mandelmjöl 

200 g florsocker

3 förflutna. äggviter (rumstemperatur)

30 g socker

15 g kakaopulver

 

– Blanda mandelmjöl, kakao och florsocker och sikta sedan ihop blandningen.  

– Vispa äggvitorna nästan styva – tillsätt sedan sockret och vispa tills de är styva.

– Vänd ner blandningen i den vispade marängen med hjälp av en degskrapa. Massan ska ha en konsistens som är lätt flytande.

– Fyll blandningen i en spritspåse med slät spets och spritsa ut bottnarna på en bakplåt som är ca 3 cm i diameter och 3-4 mm hög. Du kan använda en 
bakmatta i silikon för makaroner
för att få ett perfekt resultat.

– Torka nu kakorna på pappret i ca 45 minuter, så att det bildas en film på kakornas yta före gräddningen.

– Efter torkningen kan kakorna sättas in i ugnen i cirka 15 minuter vid 150 °C. Du kan kontrollera om dina kakor är klara genom att lyfta på dem – om de släpper bakplåtspappret är de klara.

– Låt nu degen svalna.  

 

Choklad ganache

 

Bottnarna är täckta med chokladganache som består av följande:

 

100 g mörk choklad

100 g grädde

 

– Hacka chokladen fint. 

– Grädden kokas. 

– Häll grädden över den hackade chokladen när den har kokat upp.

– Rör om tills du får en slät kräm.

– Lägg grädden i en spritspåse och ställ den i kylskåp i några minuter. 1 timme – helst längre.

– När grädden har fastnat, bred den på hälften av de färdiga bakelserna. De återstående bottnarna läggs ovanpå.

 

Lycka till med bakningen : ) 

 


Kolla också in våra produkter med chokladfett och chokladsmör här: