Här har vi hittat ett gott alternativ till bananbröd med fullkornsmjöl och kanel.

 

Ingredienser: 

115 g smör, rumstempererat

115 g socker

2 ägg (rumstempererade)

115 g vetemjöl

1 tesked bakpulver

¼ tesked salt

1 tesked kanel

50 g fullkornsmjöl

3 stora mogna bananer

1 tesked vaniljeextrakt

50 g hackade valnötter

75 g hackad mörk choklad

 

Förfarande:

Värm ugnen till 180 grader. Spraya insidan av en 23×13 cm stor brödform med sprayfett.

Vispa smöret och sockret tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om ordentligt efter varje tillsats. Sikta ner vetemjöl, fullkornsmjöl, bakpulver, salt och kanel i smörblandningen och blanda i den.

Mosa bananerna till en puré och rör sedan ner den i blandningen. Tillsätt vaniljeextrakt, hackade valnötter och chokladbitar och rör om ordentligt. Häll blandningen i den förberedda formen och fördela den jämnt.

Grädda i ca 50-60 minuter. Låt dem stå i formen i 10 minuter innan de flyttas till ett galler för att svalna helt. Valnötter och choklad kan ersättas med vad du har till hands, t.ex. tranbär, vit choklad, aprikoser, mandel, hasselnötter eller russin.

 

Det här receptet har skapats av vår begåvade tårtkonsult Elspeth. Du hittar fler goda recept i menyn till vänster under “recept”.