Bakade, fettsnåla Doughnuts

Bakade, fettsnåla Doughnuts

Doughnuts eller Donut, som det stavas i folkmun, är en gudomlig rätt, men är normalt friterad. Vi har nu nöjet att presentera en välsmakande och fettsnål version, som bakas i en speciell donut-bakplåt.

 

Du behöver följande råvaror:

5 dl vetemjöl,

1½ dl socker

2 tsk bakpulver

1/4 tsk malen muskotnöt

1 tsk salt

1½ dl kärnmjölk

2 ägg, lätt vispade

2 matskedar smör, smält

 

Dessutom behöver du en doughnutbageplade och fedtspray.

 

– Förvärm ugnen till 220 °C. Spraya doughnut-plåten med fedtspray.

 

– I en stor skål, rör ihop mjöl, socker, bakpulver, muskotnöt och salt. Tillsätt kärnmjölk, ägg och smör. Vispa tills det har en jämn konsistens. Fyll varje hålrum i bakplåten ca 2/3 fullt.

 

– Grädda i 7–9 minuter eller tills toppen av doughnuten rätar ut sig igen vid beröring. Låt svalna i bakplåten i 4–5 minuter innan du tar bort dem. Dekorera dina donuts med choklad- eller vaniljglasyr, eller prova att fylla dem med en läcker krämfyllning. Äts alltid bäst färska.

Smaklig måltid!

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.