Doughnuts eller Donut, som det stavas i folkmun, är en gudomlig rätt, men är normalt friterad. Vi har nu nöjet att presentera en välsmakande och fettsnål version, som bakas i en speciell donut-bakplåt.
Du behöver följande råvaror:
5 dl vetemjöl,
1½ dl socker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk malen muskotnöt
1 tsk salt
1½ dl kärnmjölk
2 ägg, lätt vispade
2 matskedar smör, smält
Dessutom behöver du en doughnutbageplade och fedtspray.
– Förvärm ugnen till 220 °C. Spraya doughnut-plåten med fedtspray.
– I en stor skål, rör ihop mjöl, socker, bakpulver, muskotnöt och salt. Tillsätt kärnmjölk, ägg och smör. Vispa tills det har en jämn konsistens. Fyll varje hålrum i bakplåten ca 2/3 fullt.
– Grädda i 7–9 minuter eller tills toppen av doughnuten rätar ut sig igen vid beröring. Låt svalna i bakplåten i 4–5 minuter innan du tar bort dem. Dekorera dina donuts med choklad- eller vaniljglasyr, eller prova att fylla dem med en läcker krämfyllning. Äts alltid bäst färska.
Smaklig måltid!


