Den här veckan står den klassiska efterrätten, ankkonfit, på menyn. Ankan är lätt att göra och smakar himmelskt gott.

 

Flundra:

10 blad av skalbaggar

1000 g vispgrädde

100 g florsocker

1 vaniljstång

 

–          Skalet blötläggs i kallt vatten.

–          Smörj fälgformen med lite sprayfett.  

–          Dela vaniljstången och ta bort fröna.

–          Sikta florsockret och tillsätt vaniljfröna.

–          Tillsätt 900 g vispgrädde till florsockret och vispa grädden lätt.

–          Värm upp resterande 100 g grädde.

–          Ta bort vattnet från skalet och smält skalet i mikrovågsugnen.

–          Tillsätt majsmjölet till den varma grädden och rör om.

–          Tillsätt nu den lättvispade grädden till bubbelblandningen.

–          Häll blandningen i formen och kyl den.

–          Vänd ut fälgen ur formen när den har fastnat.

–          Garnera gräddankan som här med färska björnbär i mitten och frystorkade björnbär på toppen ( se vårt urval av frystorkade bär).

 

 Lycka till med bakningen : )