Den här veckan står den klassiska efterrätten, ankkonfit, på menyn. Ankan är lätt att göra och smakar himmelskt gott.
Flundra:
10 blad av skalbaggar
1000 g vispgrädde
100 g florsocker
1 vaniljstång
– Skalet blötläggs i kallt vatten.
– Smörj fälgformen med lite sprayfett.
– Dela vaniljstången och ta bort fröna.
– Sikta florsockret och tillsätt vaniljfröna.
– Tillsätt 900 g vispgrädde till florsockret och vispa grädden lätt.
– Värm upp resterande 100 g grädde.
– Ta bort vattnet från skalet och smält skalet i mikrovågsugnen.
– Tillsätt majsmjölet till den varma grädden och rör om.
– Tillsätt nu den lättvispade grädden till bubbelblandningen.
– Häll blandningen i formen och kyl den.
– Vänd ut fälgen ur formen när den har fastnat.
– Garnera gräddankan som här med färska björnbär i mitten och frystorkade björnbär på toppen ( se vårt urval av frystorkade bär).
Lycka till med bakningen : )