Letar du efter det perfekta receptet på en krispig pizza?

Vi har detta supergoda recept som utvecklats av Wilfa med deras smarta pizzaugn.

Receptet ger 8 portionspizzor/4-5 personer.

Ingredienser (pizzadeg):
– 6 dl kallt vatten
– 1 dl olivolja
6 g torrjäst
– 1 msk socker
1 kg Tipo 00 vetemjöl
– 1 msk flingsalt
Durumvete för utrullning

Ingredienser (tomatsås):
– 1 burk goda konserverade tomater
– 1 handfull färska basilikablad
– 1 msk flingsalt
– 1 msk socker
– 3 msk olivolja
– 3 vitlöksklyftor
– 1 tsk nymalen svartpeppar

Om du vill göra det superenkelt har vi en utsökt färdig tomatsås.

Topping: Tunt skivad färsk mozzarella, riven mozzarella och färsk basilika.


Gör pizzadegen:
Lägg alla ingredienser i en matberedare.
Kör maskinen på låg hastighet i 10-15 minuter – tills du har en blank och elastisk deg.

Lägg över degen på mjölat bakbord och låt den vila i 20 minuter.

Dela degen i 8 delar och knåda dem till små bollar. Smörj dem med lite olja och lägg dem på en oljad bakplåt med stort mellanrum.

Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar för att dubbla i storlek.

Gör tomatsåsen:
Lägg alla ingredienser till tomatsåsen i en mixer.
Blanda samman ingredienserna och ställ såsen åt sidan.

Samling:
Sätt på pizzaugnen på full effekt och låt den värmas upp i minst 15 minuter tills stenplattan är varm och fin.

Kavla ut pizzadegen tunt med rikligt med durumvete, lägg på ett lager tomatsås och toppa med osten.

Placera pizzaspaden under pizzan och lyft in den i ugnen. Ta ut pizzan efter 30 sekunder och vänd på stekspaden innan du sätter tillbaka den i ugnen.

Fortsätt tills all ost är gyllene och pizzan är tillagad på undersidan. Servera med färsk basilika och fortsätt med nästa pizza.

Du är välkommen😍