Krispiga flutes bakas bäst på en plåt – och med vårt recept får du flutes som är precis lika fluffiga som på bageriet.
För 2 flöjter:
Ingredienser:
- 450 g Frumenta Manitoba
- 300 g vatten (ca 20°C)
- 20 g vete
- 8 g salt
- 4 g torrjäst
- Durummjöl till bordet och strössel
Förfarande:
- Blanda alla ingredienser i en mixer
- Knåda degen i 8 minuter på låg hastighet och sedan 7 minuter på högre hastighet
- Dra åt degbollen och lägg den i en övertäckt bunke, lämna utrymme för den att jäsa till dubbel storlek. Låt degen jäsa i 60 minuter
- Fukta fingrarna och ta upp degbollen, vänd den upp och ned och ställ tillbaka den för jäsning i ytterligare 60 minuter
- Sätt nu på ugnen på 250°C varmluft och vänd degen med fuktade fingrar och låt den jäsa en tredje gång i 30 minuter medan ugnen värms upp
- När den sista jästiden är slut, strö durummjöl på bordet och vänd försiktigt ut degen på mjölet och sträck den något på längden
- Dela degen i två delar på längden med hjälp av en deghackare
- Överför försiktigt dina flöten till den heta bakplåten – det finns plats för båda flötena samtidigt.
- Grädda flötena tills de är gyllenbruna – detta tar vanligtvis 10-15 minuter beroende på din ugn