Krispiga flutes bakas bäst på en plåt – och med vårt recept får du flutes som är precis lika fluffiga som på bageriet.

För 2 flöjter:

Ingredienser:

Förfarande:

  1. Blanda alla ingredienser i en mixer
  2. Knåda degen i 8 minuter på låg hastighet och sedan 7 minuter på högre hastighet
  3. Dra åt degbollen och lägg den i en övertäckt bunke, lämna utrymme för den att jäsa till dubbel storlek. Låt degen jäsa i 60 minuter
  4. Fukta fingrarna och ta upp degbollen, vänd den upp och ned och ställ tillbaka den för jäsning i ytterligare 60 minuter
  5. Sätt nu på ugnen på 250°C varmluft och vänd degen med fuktade fingrar och låt den jäsa en tredje gång i 30 minuter medan ugnen värms upp
  6. När den sista jästiden är slut, strö durummjöl på bordet och vänd försiktigt ut degen på mjölet och sträck den något på längden
  7. Dela degen i två delar på längden med hjälp av en deghackare
  8. Överför försiktigt dina flöten till den heta bakplåten – det finns plats för båda flötena samtidigt.
  9. Grädda flötena tills de är gyllenbruna – detta tar vanligtvis 10-15 minuter beroende på din ugn