• 00Dagar
  • 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder
STOR Black Week-rea – se mer här

Popcorn med champinjoner – 500 g

Popcorn med champinjoner – 500 g

SKU 28574300676 Categories , , ,

kr 48,00

SKU 28574300676 Categories , , ,

Denna speciella typ av majs är särskilt utvald och odlad för att producera popcorn som efter poppning får en karakteristisk rund och kompakt form som påminner om en svamp – därav namnet ”champinjonpopcorn”. Till skillnad från de klassiska, mer oregelbundet formade popcorn som kallas ”butterfly popcorn” har ”mushroom popcorn” en hårdare och mer robust struktur.

Den runda och fasta formen gör Mushroom-popcornen särskilt lämpliga för framställning av söta och smakrika popcornvarianter. Den täta ytan gör att popcornen kan täckas jämnt med olika typer av beläggningar utan att gå sönder. Därför används mushroom popcorn ofta i recept där popcornen överdragits med kola, choklad eller sockervadd, t.ex. i en dragémaskin.

För beredning i popcornmaskin eller i burk med lock.
Förvaras torrt och mörkt, helst under +20°C.

Tillvägagångssätt vid tillagning i panna:

Du behöver:

  • 100 g popcornkärnor
  • 2-3 msk olja med hög rökpunkt (t.ex. solros-, raps- eller kokosnötsolja)
  • Salt (se vårt popcornsalt HÄR)

Hur man går tillväga:

  1. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja.
  2. Lägg 2-3 popcorn i kastrullen och täck över.
  3. När de första popcornen poppar lägger du i resten av kärnorna och sätter genast på locket igen.
  4. Skaka pannan försiktigt för att förhindra att fröna bränns vid.
  5. Ta bort pannan från värmen när smällarna avtar betydligt (2-3 sekunder mellan smällarna).
  6. Häll popcornen i en skål och tillsätt salt, smör eller kryddor om så önskas – se alla våra popcornkryddor HÄR

 


171 i lager

Leverans: 1–3 vardagar på lagervaror

Beskrivning

Denna speciella typ av majs är särskilt utvald och odlad för att producera popcorn som efter poppning får en karakteristisk rund och kompakt form som påminner om en svamp – därav namnet ”champinjonpopcorn”. Till skillnad från de klassiska, mer oregelbundet formade popcorn som kallas ”butterfly popcorn” har ”mushroom popcorn” en hårdare och mer robust struktur.

Den runda och fasta formen gör Mushroom-popcornen särskilt lämpliga för framställning av söta och smakrika popcornvarianter. Den täta ytan gör att popcornen kan täckas jämnt med olika typer av beläggningar utan att gå sönder. Därför används mushroom popcorn ofta i recept där popcornen överdragits med kola, choklad eller sockervadd, t.ex. i en dragémaskin.

För beredning i popcornmaskin eller i burk med lock.
Förvaras torrt och mörkt, helst under +20°C.

Tillvägagångssätt vid tillagning i panna:

Du behöver:

  • 100 g popcornkärnor
  • 2-3 msk olja med hög rökpunkt (t.ex. solros-, raps- eller kokosnötsolja)
  • Salt (se vårt popcornsalt HÄR)

Hur man går tillväga:

  1. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja.
  2. Lägg 2-3 popcorn i kastrullen och täck över.
  3. När de första popcornen poppar lägger du i resten av kärnorna och sätter genast på locket igen.
  4. Skaka pannan försiktigt för att förhindra att fröna bränns vid.
  5. Ta bort pannan från värmen när smällarna avtar betydligt (2-3 sekunder mellan smällarna).
  6. Häll popcornen i en skål och tillsätt salt, smör eller kryddor om så önskas – se alla våra popcornkryddor HÄR

 

Ingredienser: Rå majs - Zea mays 100% (odlad från frön som inte är genetiskt modifierade).

Näringsinformationpr. 100 g
Energi (kj/kcal)1421/337
Fett4,2 g
Varav mättade fettsyror0,5 g
Kolhydrater59 g
Varav sockerarter0,6 g
Protein9,3 g
Salt<0,01 g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.