Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 999,00 - annars endast 59,95
Super kundtjänst

Super kundtjänst

Säker betalning

Säker betalning

Snabb leverans

Snabb leverans

GLS / Postnord
Detta är datoröversatt. Arbetar på manuell översättning

Ferment – Aktiv surdeg, 1kg

Pris: kr 101,00


Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 999,00 - annars endast 59,95

13 i lager

Artikelnr: 5701075112555 Kategorier: ,

Beskrivning

Ferment Naturaks från Valsemøllen är en aktiv surdeg för brödbakning. Med ferment kan du göra en bakfärdig och aktiv surdegsstart på 15-30 minuter.

Surdeg kan ersätta jäst och kan användas till både råg- och vetedeg. När du använder Ferment – aktiv surdeg får du ett jämnt resultat, hög brödkvalitet och en rund och måttlig surdegssmak.

Hur man går tillväga:
Blanda ferment och vatten (30°C) i förhållandet 1:1. Låt surdegsstarten stå i 15-30 minuter för att aktivera den och använd den sedan.

Tillämpning:
Fermentmjöl ska alltid blandas med vatten och aktiveras 15-30 minuter före användning. Beräkna alltid mängden fermenterat mjöl utifrån den mängd mjöl som används i receptet.
Den rekommenderade doseringen är 5-10% Ferment per kg mjöl, motsvarande 50-100 g per kg mjöl. Doseringen beror på recept, process och önskad ligg-/jästid.
Omräknat till färdig aktiv surdegsstart (fermenterat mjöl + vatten) motsvarar detta 100-200 g aktiv surdegsstart per kg mjöl.

Innehåll: 1 kg

Alternativ

  • Hvedesur - Surdegspulver, 1kg

    Hvedesur är en torkad surdeg som ger ett otroligt gott bröd, tack vare den durumsurdeg som vaknar till liv när man bakar. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Kan även blandas med lite vatten dagen innan för att förstärka smaken. Dosering: 10-50 g per kilo mjöl. Se ditt recept, annars rekommenderar vi 40 g per kilo mjöl. Så om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt ca 20 g surdegspulver. Levereras i 2 påsar om 500 g = 1 kg vardera - räcker till ca 50 bröd. Hvedesur är också känt som NemSur
    Pris: kr156,00
    Tillgänglighet:1
  • Speltsur - Ekologisk, 1 kg

    Valsemøllen Organic Spelt Sourdough är en torkad ekologisk spelt-surdeg som gör det möjligt att baka goda vetebröd med en karaktäristisk smak av spelt-surdeg. Den är baserad på en traditionell speltmoder som torkas och sedan mals till mjöl. Användning: Rekommenderad dosering 2-5% av receptets mjölmängd. Detta motsvarar 20-50 g per kg mjöl. Doseringen kan anpassas efter hur stark surdegssmak du vill ha. Väska med 1 kg Ekologiskt mjöl
    Valsemøllen använder bara de bästa ingredienserna - från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av stråförkortare och repellenter. Därför kan du alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet - odlat, skördat och malet i Danmark.
    Pris: kr156,00
    Tillgänglighet:17
  • Pizza Sourdough - 100g, Valsemøllen - Bäst före 25/04

    Valsemøllen Pizza Sourdough är en torkad vetesurdeg som har startat som en traditionell surdeg, sedan torkats och malts. Den är utvecklad i den italienska traditionen som en "levito madre", så du får en mild och aromatisk surdeg, inte den starka och sura surdeg som är vanligare i nordisk bakning. Du kan använda Valsemøllen Pizza Sourdough till alla typer av pizzadegar - korta och långa degar och andra italienska bakverk. Tillsätt helt enkelt den torkade pizzasurdegen tillsammans med de torra ingredienserna i ditt recept. Använd Valsemøllen Pizza Sourdough med 2-3% av mjölmängden. Detta motsvarar 20-30 g per 1 kg mjöl (ca 6-9 tsk). Doseringen beror på hur stark surdegssmak du vill ha. Rullkvarnens pizzasurdeg är inaktiv, så du måste också använda jäst. Produkten innehåller 100 g, vilket räcker till cirka 20 pizzor beroende på pizzastorlek och vilket pizzarecept du använder. Förpackning med 175 g
    Pris: kr39,00
    Tillgänglighet:0
  • Startpaket för bröd

    I det här paketet får du de mest populära produkterna för brödbakning - inklusive resningskorgar, resningsduk, skivkniv, skrapblad och våra populära bakningsenzymer och vetesyra.
    I paketet får du: - 1 x Upphöjningskorg, Ø25cm
    - 1 x upphöjningskorg oval, 30x15cm
    - 1 x Halsduk, 60x60cm - 1 x Konditorutskärare - 1 x Skrapblad, 15 cm - 1 x Skrapblad, 22 cm - 150 g Bakningsenzymer - 150 g vete surt
    Pris: kr623,00
    Tillgänglighet:1
  • O-tentic Durum surdegspulver - Puratos, 1kg

    Aktiv bakningsingrediens baserad på surdeg. Det här surdegspulvret är tillverkat av en naturlig surdeg som utvecklats av vetemjöl från Puglia-regionen i södra Italien. På så sätt kan du skapa bröd med en typisk aromatisk medelhavssmak! Förutom surdegspulver innehåller O-tentic även jäst, vilket gör att pulvret beter sig precis som en aktiv surdeg. Du får den goda smaken och ett jämnt resultat varje gång.
    • En äkta italiensk upplevelse Knaprig, krispig skorpa med saftigt gyllene smulor Naturlig och autentisk smak och konsistens Färdig att använda Genomgående hög kvalitet
      Rekommenderad dosering: tillsätt 4 % O-tentic till mjölmängden - t.ex. 20 g O-tentic till 500 g mjöl. Metod: Blanda mjöl och O-tentic, tillsätt sedan vatten och salt. Denna påse innehåller 1 kg - vilket ger dig cirka 500 (runda) bitar eller 80 baguetter.   Förslag på O-tentic Durum-recept: 1.000 g mjöl 22 g salt 750 g vatten 40 g O-tentic Blanda mjöl och O-tentic väl, tillsätt vatten och salt. Knåda i 6 minuter på låg hastighet, sedan 6 minuter på hög hastighet. Den förväntade dagstemperaturen är då 26-28°C. Degen ska nu vila i 30 minuter. Dela degen i önskade portioner, t.ex. 700 g för att göra en rund brödkaka. Låt jäsa i 30 minuter under plast, vik sedan ihop och vik ut. Låt brödet jäsa i 45 minuter, helst med ånga. Optimala förhållanden är 28 °C och en relativ luftfuktighet på 80 %. Grädda i ca 240 °C i 50 minuter med ånga - de sista 5 minuterna med öppet spjäll.   Tillverkarens rekommendation efter öppnandet: När produkten har öppnats kan den förvaras i högst en vecka mellan +0°C och +7°C, förseglad i förpackningen. Produkten kan frysas för att förlänga hållbarheten efter öppnandet.
    Pris: kr234,00
    Tillgänglighet:3
  • Hvedesur - Surdegspulver, 500g

    Hvedesur är en torkad surdeg som ger ett otroligt gott bröd, tack vare den durumsurdeg som vaknar till liv när man bakar. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Kan även blandas med lite vatten dagen innan för att förstärka smaken. Dosering: 10-50 g per kilo mjöl. Se ditt recept, annars rekommenderar vi 40 g per kilo mjöl. Så om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt ca 20 g surdegspulver. En påse på 500 g - räcker till cirka 25 bröd. Hvedesur är också känt som NemSur
    Pris: kr93,00
    Tillgänglighet:469
  • Hvedesur - Surdegspulver, 5kg

    Big buy med 5 x 1 kg Hvedesur är en torkad surdeg som ger ett otroligt gott bröd, tack vare den durumsurdeg som vaknar till liv när man bakar. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Kan även blandas med lite vatten dagen innan för att förstärka smaken. Dosering: 10-50 g per kilo mjöl. Se ditt recept, annars rekommenderar vi 40 g per kilo mjöl. Så om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt ca 20 g surdegspulver. 1 kg påse - räcker till ca 50 brödlimpor. Hvedesur är också känt som NemSur 5 säckar à 1 kg
    Pris: kr779,00
    Tillgänglighet:1
  • Hvedesur - Surdegspulver, 150g

    Hvedesur är en torkad surdeg som ger ett otroligt gott bröd, tack vare den durumsurdeg som vaknar till liv när man bakar. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Kan även blandas med lite vatten dagen innan för att förstärka smaken. Dosering: 10-50 g per kilo mjöl. Se ditt recept, annars rekommenderar vi 40 g per kilo mjöl. Så om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt ca 20 g surdegspulver. Påse på 150 g - räcker till cirka 8 bröd.
    Pris: kr47,00
    Tillgänglighet:99
  • Vitt vetemjöl, 1kg

    Det kännetecknas av att det är vackert, ljust i färgen som vanligt vetemjöl, men rikt på vitaminer, mineraler och kostfiber som ett fullkornsmjöl, eftersom alla skaldelar behålls genom en speciellt utvecklad malningsteknik. Påse med 1 kg
    Pris: kr39,00
    Tillgänglighet:44
  • Spruckna vetekärnor, 1kg

    Spruckna vetekärnor har många användningsområden - använd dem i bröd eftersom de ger en grövre konsistens, mer bett och ett rustikt utseende. Kärnorna i sig gör ingenting för bakningen, men bidrar till brödets struktur och smak. Använd också fröna som tillbehör och i sallader - möjligheterna är oändliga. Väska med 1 kg FullkornsmärkeEtikett med nyckelhålUtan halmförkortareEngelska
    Bruket använder endast de bästa råvarorna - från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av halmförkortare och avisningsmedel. Du kan alltså alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet - odlat, skördat och malet i Danmark.
    Pris: kr31,00
    Tillgänglighet:28
  • Durummjöl / Semola - 1kg, Valsemøllen

    Durumvetemjöl är ett speciellt mjöl för pasta och italienskinspirerat bröd. Tosca Farina Durum-mjöl har en karakteristisk gyllene färg och en något grövre malning än vanligt vetemjöl. Mjölet är perfekt att strö på bordet när du trycker ut pizzan eller på pizzapaddeln när du tar in och ut pizzan ur pizzaugnen. Durummjöl är också utmärkt för att göra hemlagad pasta och välsmakande italienskinspirerade bröd som foccacia och filone. Väska med 1 kg
    Pris: kr39,00
    Tillgänglighet:13
  • O-tentic Rug Surdegspulver - Puratos, 1kg

    O-tentic Origin Rye Sourdough Powder är en aktiv bakningsingrediens baserad på surdeg. Det här surdegspulvret är baserat på en naturlig surdeg från den solbelysta provencalska regionen i sydöstra Frankrike, som ger en intensiv och komplex smak, typisk för lång jäsning, med en fin syra. På så sätt kan du skapa bröd med en smak, textur och doft som påminner om brödet från denna franska landsbygd. I kombination med din personliga kunskap och expertis kan du med O-tentic enkelt tillverka en hel rad olika bröd med de goda egenskaperna hos en naturlig surdeg - en karaktärsfull smak, en fuktig krumma, en fin krispig skorpa och en naturlig jäsning. O-tentic kan användas på många olika sätt i kombination med andra degtyper för att baka olika typer av bröd: den kan användas för att göra krispiga baguetter, pizzabottnar och skorpiga rullar - men den är också perfekt för traditionellt bröd, inklusive ciabatta, flerkorns- och fullkornsrågbröd, mjuka focaccia, flatbreads, mjuka rullar och mycket mer.   Rekommenderad dosering: tillsätt 4 % O-tentic till mjölmängden - t.ex. 20 g O-tentic till 500 g mjöl. Metod: Blanda mjöl och O-tentic, tillsätt sedan vatten och salt. Denna påse innehåller 1 kg - vilket ger dig cirka 500 (runda) bitar eller 80 baguetter/bröd.   Tillverkarens rekommendation efter öppnandet: När produkten har öppnats kan den förvaras i högst en vecka mellan +0°C och +7°C, förseglad i förpackningen. Produkten kan frysas för att förlänga hållbarheten efter öppnandet.
    Pris: kr234,00
    Tillgänglighet:16
 
 

Andra köpte också

  • Baking Enzyme, 150g

    Bakenzymer ger dig bröd och rullar som i bageriet! Genom att tillsätta denna produkt får du ett bakverk som är mycket lättare och luftigare, tunnare skorpa, brödet får en finare färg när det bakas och hållbarheten förlängs. Tillsätt 1-2 % bakenzymer till mjölet, så om du använder 400 g mjöl till en deg, tillsätt 4-8 gram enzym. Bakenzymer kan tillsättas i vilken bröddeg som helst, men det finns recept som bygger på användningen av enzymer. Vad är bakenzymer? Enzymer finns överallt - både naturligt i din kropp och i tvättmedel, och det är uppenbarligen inte samma sorts enzymer. Så enzymer kan vara många olika saker, men gemensamt är att de är biomolekyler som ökar hastigheten på kemiska reaktioner - som när brödet går upp. Enkelt uttryckt ger våra bakenzymer din jästdeg något att arbeta med! Under avfrostningen "försvinner" enzymerna eftersom de bara reagerar vid temperaturer upp till cirka 60 °C. Det finns alltså inga enzymer kvar i det färdiga brödet. Vårt bakenzym är samma som de som används av professionella bagare och liknar även de som säljs mycket dyrare på andra ställen i specialbutiker och på internet ;-)   Bakenzymer förvaras torrt, tätt stängt och undviker direkt solljus - precis som du förvarar mjöl. Den här påsen innehåller 150 g, vilket ger dig ungefär 150 rullar eller 25 stora franska bröd. Säljs även i påsar om 500 g och 1 kg.
    Pris: kr62,00
    Tillgänglighet:305
  • Grease Spray - skivspray, 500ml

    Supersmart spray för att smörja dina bakformar. Kan användas till alla typer av formar. Professionell kvalitet i en stor 500 ml burk. Skaka före användning. Sprutavstånd ca 20 cm.   Vegetabilisk olja För smörjning av bakformar. Spraya ett tunt lager i bakformen innan du lägger i degen. Det gör att degen släpper lätt.   Nettoinnehåll: 500ml (370g)   Hållbarhet: Ca 1½ - 2 år från mottagandet, datum anges på flaskans botten. Datumet gäller även efter "öppning". Förvaras i rumstemperatur, före och efter öppnandet. Fettspray, sprayfett, skivspray Obs: Endast för yrkesmässig användning enligt EU-förordning 1333/2008
    Pris: kr93,00
    Tillgänglighet:744
  • Dough Cutter för bröd

    Bread Lame, Bakers Blade, French Bread Knife eller på engelska Ridsekniv/Brødsnitter/Dejsnitter/snittekniv för användning vid brödbakning. Kniven är perfekt för att skära repor i alla sorters bröd. En säkerhetshätta ingår.
    Pris: kr47,00
    Tillgänglighet:152
  • Pepparmyntarom, 3,7ml

    Aromer från LorAnn Oils är 3-4 gånger starkare än vanliga smakgivare, och är ämnade för professionellt bruk. Aromen lämpar sig utmärkt för användning i: karameller, glasyrer, frosting, kakor, bakelser, tårtor, småkakor, glass och konfekt. Kan också användas vid chokladframställning. Observera att produkten är starkt smakgivande, och därför rekommenderar vi att du vid dosering använder engångspipetter eller liknande. Gluten- och sockerfri.    
    Pris: kr39,00
    Tillgänglighet:254
  • Pistachio - Glass & Milkshake Aroma, LorAnn Flavor Fountain

    Den perfekta smaken för allt från hemmagjord glass till shakes och smoothies. Med Flavor Fountain-smaker från amerikanska LorAnn Oils tillsätter du helt enkelt 1 tesked smak till 500 ml glass, shake eller vad du nu vill smaksätta. Flaskan på 118 ml innehåller 12 liter glass, smoothie eller shake i en flaska vid normal användning. Vi rekommenderar alltid att du börjar med 1 tsk per 500 ml och tillsätter mer om du vill ha en starkare smak. Flavor Fountain är en professionell smaksättare i flaskstorlekar som passar för hemmabruk. Alla Flavour Fountains är gluten- och sockerfria och stöder en lågkolhydratdiet.
    Pris: kr78,00
    Tillgänglighet:0
  • Brödpåsar för rågbröd, franskbröd etc. - 10 st.

    Bruna bakverkspåsar, även kallade grova brödpåsar eller bara papperspåsar. Med en längd på 46 cm och en bredd på 16 cm. Dessutom finns det sidosömmar på 2x4 cm i sidorna, så att påsen kan utvidgas i höjdled för att rymma ett vanligt rågbröd eller franskbröd. Tål även kontakt med fet mat, t.ex. konditorivaror. Förpackning om 10 - säljs även i förpackningar om 50 HÄR
    Pris: kr26,00
    Tillgänglighet:271
  • Torrjäst, 500g

    Torrjäst av hög kvalitet - exakt samma som används i många bagerier. SAF-Instant, röd jäst eller bara torrjäst är perfekt för alla sorters bröd - även kallt uppkomna degar. Med SAF-Instant är du garanterad 100 % aktiv jäst, och torrjäst ger bland annat en större degstabilitet. Blanda direkt med mjölet innan du börjar, eller tillsätt degen under knådningen. Officiell dosering: 1/3 del jämfört med vanlig jäst. Men enligt vår erfarenhet är 12 g mer som 50 g vanlig jäst :-) Jästcellerna är belagda och tål jäsning i upp till 45 °C. Förpackning med 500 g förvaras svalt och torrt efter öppnandet - t.ex. i ett köksskåp. Tillverkarens rekommendation är att en öppnad påse ska användas inom 3 månader, men enligt vår erfarenhet kan en tätt försluten påse normalt användas i 9-12 månader efter öppnandet. Varken tillverkaren eller vi rekommenderar att torrjäst fryses (för att förlänga hållbarheten) eftersom det skadar jästcellerna mer än det gynnar dem.
    Pris: kr125,00
    Tillgänglighet:211
  • BageBixen.dk Skrapa Soft - 15cm

    Detta är den mjuka modellen som är extra bra på att anpassa sig till t.ex. en skåls krökning. Superfint skrapblad för att skrapa chokladformar etc. rena från överflödig choklad. Även bra för alla andra skrapuppgifter i skålar, kastruller och stekpannor Även känd som skrapläder, degskrapa, deghackare och mycket mer. Den mäter 15x10 cm och har både en böjd och en platt sida. Produktinformation: Tål maskindisk - kan inte användas för godistillverkning.  
    Pris: kr16,00
    Tillgänglighet:2840
  • Baking Enzyme, 500g

    Bakenzymer ger dig bröd och rullar som i bageriet! Genom att tillsätta denna produkt får du ett bakverk som är mycket lättare och luftigare, tunnare skorpa, brödet får en finare färg när det bakas och hållbarheten förlängs. Tillsätt 1-2 % bakenzymer till mjölet, så om du använder 400 g mjöl till en deg, tillsätt 4-8 gram enzym. Bakenzymer kan tillsättas i vilken bröddeg som helst, men det finns recept som bygger på användningen av enzymer. Vad är bakenzymer? Enzymer finns överallt - både naturligt i din kropp och i tvättmedel, och det är uppenbarligen inte samma sorts enzymer. Så enzymer kan vara många olika saker, men gemensamt är att de är biomolekyler som ökar hastigheten på kemiska reaktioner - som när brödet går upp. Enkelt uttryckt ger våra bakenzymer din jästdeg något att arbeta med! Under avfrostningen "försvinner" enzymerna eftersom de bara reagerar vid temperaturer upp till cirka 60 °C. Det finns alltså inga enzymer kvar i det färdiga brödet. Vårt bakenzym är samma som de som används av professionella bagare och liknar även de som säljs mycket dyrare på andra ställen i specialbutiker och på internet ;-)   Bakenzymer förvaras torrt, tätt stängt och undviker direkt solljus - precis som du förvarar mjöl. Den här påsen innehåller 500 g, vilket ger dig cirka 500 rullar eller 80 stora franska bröd. Säljs även i påsar om 150 g och 1 kg.
    Pris: kr140,00
    Tillgänglighet:861
  • Maltmjöl Dark, 375g

    Maltmjöl Dark tillverkas av maltat rostat korn och används i många bakverk, t.ex. rågbröd, rullar och bröd. Maltmjöl Dark ger bitterhet och en vacker färg till ditt bröd. Rekommenderad dosering: för rågmjöl 6 % av mjölmängden, för vetemjöl 3 % av mjölmängden. Förvara den på en torr och sval plats. Påse med 375g.
    Pris: kr62,00
    Tillgänglighet:114
  • Solrosfrön, 1.000g

    I solrosornas blommor växer många frön, som när de är skalade blir ätbara solrosfrön. Fröna används oftast i bakverk, men är också riktigt goda i gröna sallader. För att förstärka smaken av solrosfrön i gröna sallader kan fröna rostas med lite olivolja och havssalt i en het panna i några minuter tills fröna får färg. Levereras i 2 påsar om 500 g vardera = 1 kg.
    Pris: kr78,00
    Tillgänglighet:1
 
 
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.