Beskrivning
Grundblandning för mjuka degar som tebullar, hamburgerbröd, karnevalsbullar, korvbröd, mjuka flutes för smörgåsar, kryddade bullar, korvbröd och liknande. Basmixen innehåller bland annat enzymer, socker och salt.
Basblandningen bidrar till utmärkt stabilitet, smak, mjuk skorpa, kort bett och lång hållbarhet.
Du kan använda Basis i kombination med många ingredienser, börja med grundreceptet nedan – eller hitta inspiration i vårt urval av färdiga recept. Använd 30% Bas för mjölmängden – t.ex. 125 g Bas för 400 g mjöl. Observera att Basis innehåller salt och att du därför inte bör tillsätta extra salt.
Förslag på grunddeg:
400g Vetemjöl med 10% protein, t.ex. Frumenta Farina 125g Mjuk degbas 50g Olja – t.ex. rapsolja 25g Ägg 10gTorrjäst 225g Vatten
Blanda alla ingredienser i en mixer – först 3 minuter på låg hastighet, sedan 7 minuter på hög hastighet.
När degen är väl knådad, låt den vila i 15 minuter och väg sedan upp den i önskade bitar. Till exempel 70 g för stora tebollar.
Efter vägningen får delarna vila i 15 minuter igen. Forma sedan dina bröd.
Låt bröden jäsa i ca 60 minuter – gärna i jässkåp.
Grädda i 200°C över-/undervärme i ca 9 minuter för bullar.
Kan sprayas med äggspray före och/eller efter gräddningen.
500 g påse
Recensioner
Det finns inga recensioner än.