Beskrivning
Valsemøllen Dream Cake är en lätt och luftig tårta med kokostoppning.
Den traditionella drömtårtan är känd och älskad av både barn och vuxna. Oumbärlig på kakbordet eller när du vill bjuda dina nära och kära på afternoon tea och en riktig klassiker. Med Valsemøllen Drømmekage får du en kaka med extra god topping som vi alla älskar.
Kvarnchokladkakan ger 1 kaka/ca. 8-10 stycken.
Vad du behöver (1 tårta):
Drömtårta
1 ps. Rullkvarn mjölblandning
3 msk. vatten
1 dl vegetabilisk olja
2 ägg
1 bakform 28×18 cm / springform 18-20 cm i diameter.
Topping
50 g smör
1 ps. Kvarnens toppning
1 msk. kallt vatten
Så här gör du:
Häll innehållet i påsen i en skål och tillsätt vatten, olja och ägg.
Rör om kakmixen med en sked i 3-4 minuter tills den är slät och glansig.
Smörj formen eller kläd den med bakplåtspapper. Häll kaksmeten i formen och fördela den jämnt.
Grädda i 180 °C (160 °C för varmluft) i 30-35 minuter.
Förbered toppingen. Smält smöret i en kastrull, tillsätt topping och vatten. Koka upp massan.
Ta ut kakan ur ugnen och häll över blandningen.
Sätt tillbaka kakan i ugnen och grädda den i 200 °C (180 °C med fläkt) i 5-10 minuter.
Ett bra tips: baka drömtårtan i små muffinsformar och servera dem som små dekorerade efterrätter.
Förpackning med 450g
Recensioner
Det finns inga recensioner än.