Beskrivning
Valsemøllen Kryddtårta med Frosting är mild och svampig med en härligt krämig frosting. Överraska dina nära och kära med smak och doft av en riktig tårtklassiker som passar lika bra till vardags som till afternoon tea – och födelsedagskalas. Tillsätt 100 g rivna morötter, zucchini eller äpple i kaksmeten för ännu mer saftighet. Valsemøllen Kryddtårta med frosting ger 1 tårta i en Ø20 cm springform.
D et här behöver du: 1 msk.
Valsemøllen Kryddtårta ½ dl ljummet vatten (30°C) 1 dl olja 2 ägg En springform, 20 cm i diameter
Så här gör du:
Häll innehållet i påsen i en skål och tillsätt vatten, olja och ägg.
Rör om kakmixen med en sked i 3-4 minuter tills den är slät och glansig.
Smörj formen eller kläd den med bakplåtspapper. Häll kaksmeten i formen och fördela den jämnt.
Grädda i 180 °C (160 °C för varmluft) i 25-30 minuter.
Låt kakan svalna.
Förbered frostingen. Skär smöret i små kuber. Tillsätt innehållet i frostingpåsen och vatten. Vispa ihop med en elvisp eller mixer i 1-2 minuter. Frostingen är nu klar att använda och kan bredas ut på den avsvalnade kakan. Ett bra tips: Tillsätt 100 g rivna morötter, zucchini eller äpplen i kaksmeten för ännu mer saftighet. Baktiden är densamma. Om du tillsätter en större mängd riven frukt eller grönsaker förlänger du gräddningstiden med några minuter.
Påse med 350 g
Recensioner
Det finns inga recensioner än.