Veckans recept är den klassiska kakan Sarah Bernhardt. Om du älskar choklad är det här receptet något för dig. Receptet ger ca 20–25 kakor.
Makronbotten:
200 g. marsipan
300 g. socker
1 dl. äggvita
Blanda marsipanen och sockret väl till en jämn massa.
Tillsätt äggvitorna lite i taget. När all äggvita är tillsatt, fyll en spritspåse med massan och spritsa ut makronmassa på ett bakplåtspapper. Makronerna ska vara ungefär lika stora som en femkrona.
Grädda makronerna i ca 15 minuter vid 170 °C.
Chokladkräm:
½ l. vispgrädde
150 g. mörk choklad
Dessutom behövs smält mörk choklad för att täcka kakorna.
Koka upp grädden och tillsätt chokladen. Rör om väl tills chokladen är helt upplöst i grädden.
Häll nu upp krämen i en skål och ställ den i kylen i minst 3 timmar, gärna till nästa dag.
När krämen har stått i kylen, vispa upp den med en elvisp. Lägg den fasta krämen i en spritspåse och fördela krämen på makronbottnarna.
Ställ Sarah Bernhardt-kakorna i kylskåpet i ca ½ timme innan de doppas i mörk choklad. För att få en fin kaka är det viktigt att du har tempererat din smälta choklad korrekt. Läs om temperering av choklad här.
Dessutom kan det också vara en fördel att tillsätta lite chokladfett i överdragschokladen, eftersom det tunnar ut chokladen och därmed gör det möjligt att skapa ett tunnare lager överdragschoklad.
Lycka till med bakningen : )


