200 g florsocker
3 äggvitor (rumstempererade)
30 g socker
15 g kakaopulver
– Blanda mandelmjöl, kakao och florsocker och sikta sedan blandningen.
– Vispa äggvitorna nästan till hårt skum – tillsätt sedan sockret och vispa tills det blir helt styvt.
– Vänd ner den siktade blandningen i den vispade marängmassan med hjälp av en degskrapa. Smeten ska ha en konsistens som är lätt flytande.
– Fyll smeten i en spritspåse med en slät tyll och spritsa ut bottnar på ett bakplåtspapper, som är ca 3 cm i diameter och har en höjd på 3-4 mm. Du kan med fördel använda en macaron-bakmatta i silikon, för att få ett perfekt resultat.
– Nu ska kakorna torka på pappret i ca 45 minuter, så att det bildas en hinna på kakans yta innan de gräddas.
– Efter torkningen kan kakorna ställas in i ugnen i ca 15 minuter vid 150° C. Du kan kolla om dina kakor är klara genom att lyfta en kaka – om de släpper från bakplåtspappret är de färdiga.
– Låt bottnar svalna.
Chokladganache
Bottnarna läggs ihop med chokladganache som består av följande:
100 g mörk choklad
100 g grädde
– Hacka chokladen fint.
– Koka upp grädden.
– När grädden har kokat upp häller du den över den hackade chokladen.
– Rör i blandningen tills du har en jämn och slät kräm.
– Lägg krämen i en spritspåse och ställ i kylskåpet i minst 1 timme – gärna längre.
– När krämen har stelnat, spritsa ut den på hälften av de färdiga bottnarna. Lägg de resterande bottnarna ovanpå som lock.
Lycka till med bakningen : )
Kolla även in våra chokladfett- och chokladsmörprodukter här:


