Som utlovat förra veckan kommer här ett recept på läckra fyllda choklader med pepparmyntskräm. Chokladerna är gjorda med hjälp av våra nya professionella chokladformar. Dessutom har vi använt airbrush, chokladfärg och glitterdamm för fina detaljer på chokladerna.
Pepparmyntskräm (15-18 st):
120 g florsocker
4 msk pastöriserade äggvitor
Några droppar pepparmyntsarom
– Rör ihop florsocker och de pastöriserade äggvitorna ordentligt.
-Tillsätt pepparmyntsaromen och låt krämen stå och dra lite.
Garnering av choklader:
Till garnering av chokladerna har det här använts en airbrush, chokladfärg samt guldstoft.
– Airbrushen fylls med guldchokladfärg, (färgen ska värmas upp till max 40° C för att bli flytande) och chokladformens håligheter sprayas nu med färgen. Färgen ska därefter få lov att precis sätta sig.
– När färgen är torr, penslas det med guldstoft i chokladformens håligheter.
– Formen är nu klar att fyllas med choklad.
Fyllda choklader:
Mörk chokolade
– Temperera den mörka chokladen.
– Häll chokladen i den professionella chokladformen. Formen ska vara helt fylld. Skrapa av den överflödiga chokladen och banka sedan på formen, så det inte kommer lufthål i chokladen.
– Vänd chokladformen upp och ner, så den överflödiga chokladen åker tillbaka i skålen med smält choklad.
– Skrapa igen ytan på formen ren.
– Ställ formen i kylen i 5-10 min. Nu har du ett chokladskal.
– Fyll skalet med pepparmyntskräm, men kom ihåg att stanna 2-3 mm före kanten, då skalet ska stängas med choklad.
– Låt krämen sätta sig och stäng därefter skalet med ett lager av choklad. Formen skrapas igen ren, så man får en jämn yta på chokladerna. Sätt formen i kylskåp i 5-10 min, så chokladen precis kan sätta sig.
– Nu kan de fyllda chokladerna vändas ut ur formen.
Lycka till : )



