Jordgubbssäsongen är i full gång, så varför inte använda de läckra bären i en tårta? Den här veckan får du ett lätt och läckert recept på en tårta bestående av jordgubbsmousse och chokladbottnar.
CHOKLADBOTTNAR
- 250 g socker
- 8 ägg
- 125 g mörk choklad
- 200 g mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g kakao
Vispa ägg och socker vitt i en skål (vispa minst 10 min.)
Smält under tiden chokladen över vattenbad.
Tillsätt nu den flytande chokladen till ägg- och sockerblandningen.
Sikta mjöl, bakpulver och kakao och vänd försiktigt ner alla de torra ingredienserna i den vispade blandningen.
Bred nu ut degen på ett bakplåtspapper på en plåt.
Grädda bottnen i ugnen vid 200 °C i 10–12 min.
JORDBÄRMOUSSE
- 1 förp. Jordgubbsfromagepulver från Städter
- ½ liter grädde
- 1 dl vatten
Vispa grädden.
Blanda 125 g fromagepulver med 1 dl vatten. Blanda nu ner den vispade grädden i massan lite efter lite. Nu är moussen klar att användas.
När den bakade chokladbottnen har svalnat, stick ut den med en utstickningsring – här har använts en ring med 10 cm i diameter.
Låt bottnen sitta kvar i ringen och fyll sedan ringen med jordgubbsmousse. Använd en palettkniv för att skapa en jämn yta på tårtan.
Ta bort ringen från tårtan (ställ eventuellt in tårtan i frysen en stund, eftersom ringen då lossnar lättare) och dekorera med färska läckra jordgubbar.
Lycka till : )


