Jordgubbssäsongen är i full gång, så varför inte använda de läckra bären i en tårta? Den här veckan hittar du ett lätt och gott recept på en tårta med jordgubbsmousse och chokladbotten.
CHOKOBUNDE
- 250 g socker
- 8 ägg
- 125 g mörk choklad
- 200 g mjöl
- 1 tsk. bakpulver
- 50 g kakao
Vispa ägg och socker i en skål tills de är vita (vispa i minst 10 minuter).
Under tiden smälter du chokladen i ett vattenbad.
Tillsätt nu den flytande chokladen till ägg- och sockerblandningen.
Sikta ihop mjöl, bakpulver och kakao och blanda försiktigt alla torra ingredienser i den vispade smeten.
Degen breds nu ut på ett bakplåtspapper på en plåt.
Grädda i ugnen i 200° C i 10-12 minuter.
JORDGUBBSMUSSLOR
- 1 pk. Jordgubbsgräddpulver från Städter
- ½ l grädde
- 1 dl vatten
Vispa grädden.
Blanda 125 g ostpulver med 1 dl vatten. Blanda nu ner den vispade grädden i blandningen lite efter lite. Nu är moussen klar att användas.
När den bakade chokladbottnen har svalnat skärs den ut med en ringuttagare – här används en ring med en diameter på 10 cm.
Låt botten sitta kvar i ringen och fyll sedan ringen med jordgubbsmousse. Använd en palettkniv för att skapa en jämn yta på kakan.
Ta bort ringen från kakan (lägg eventuellt kakan i frysen en stund, då lossnar ringen lättare) och garnera med färska, läckra jordgubbar.
Ha så kul : )