Jordgubbsmousse med chokladbottnar

Jordgubbsmousse med chokladbottnar

Jordgubbssäsongen är i full gång, så varför inte använda de läckra bären i en tårta? Den här veckan får du ett lätt och läckert recept på en tårta bestående av jordgubbsmousse och chokladbottnar.

CHOKLADBOTTNAR

  • 250 g socker
  • 8 ägg
  • 125 g mörk choklad
  • 200 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g kakao

Vispa ägg och socker vitt i en skål (vispa minst 10 min.)

Smält under tiden chokladen över vattenbad.

Tillsätt nu den flytande chokladen till ägg- och sockerblandningen.

Sikta mjöl, bakpulver och kakao och vänd försiktigt ner alla de torra ingredienserna i den vispade blandningen.

Bred nu ut degen på ett bakplåtspapper på en plåt.

Grädda bottnen i ugnen vid 200 °C i 10–12 min.

JORDBÄRMOUSSE

  • 1 förp. Jordgubbsfromagepulver från Städter
  • ½ liter grädde
  • 1 dl vatten

Vispa grädden.

Blanda 125 g fromagepulver med 1 dl vatten. Blanda nu ner den vispade grädden i massan lite efter lite. Nu är moussen klar att användas.

 

När den bakade chokladbottnen har svalnat, stick ut den med en utstickningsring – här har använts en ring med 10 cm i diameter.

Låt bottnen sitta kvar i ringen och fyll sedan ringen med jordgubbsmousse. Använd en palettkniv för att skapa en jämn yta på tårtan.

Ta bort ringen från tårtan (ställ eventuellt in tårtan i frysen en stund, eftersom ringen då lossnar lättare) och dekorera med färska läckra jordgubbar.

 

Lycka till : )

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.