Sedan var det dags för en riktig klassiker som många danskar älskar. Den här veckan får du ett recept på en fantastisk cheesecake. Det finns många olika sorters cheesecake. Den här kakan innehåller en läcker mandelbotten som gör den extra lyxig.
 
 
CHEESECAKE-BOTTEN
 
– 125 g. Biskvier för matsmältning
 
– 75 g mandel
 
– 1 msk. rörsocker.
 
– 70 g smör
 
Blanda mandel, kex och socker och lägg det i en skål. 
 
Smält smöret och tillsätt det till den blandade massan – blanda massan väl. 
 
Tryck ut kaksmeten i en 20 cm stor bakring. Låt ringen sitta kvar runt botten och ställ den sedan i kylskåp.   
 
 
OSTEFYLD
 
– 200 g gräddost 
 
– 4 sidor. Husblas
 
– 2 pastöriserade äggulor
 
– 1 ½ pastöriserade äggviter
 
– 2 dl gräddfil
 
– 2 teskedar finrivet opressat citronskal
 
– 50 g socker
 
Blötlägg skalet och smält det försiktigt i mikrovågsugnen eller i en liten kastrull. Låt skalet svalna.
 
Under tiden blandar du färskosten med äggulor, gräddfil och citronskal. Rör sedan ner det svalnade gelatinet i blandningen. 
 
Vispa nu äggvitorna tillsammans med sockret tills de är styva och blanda sedan in dem i ostblandningen. 
 
Ostfyllningen är nu klar och behöver bara spridas på mandelbottnen. Använd eventuellt en palettkniv för att fördela ostfyllningen jämnt i ringen. 
 
Ställ kakan i kylskåpet i några timmar, fortfarande med bakringen runtom, så att kakan kan stelna.
 
När kakan har stått i kylskåpet tar du bort bakringen och cheesecaken är nu klar. Gör cheesecaken festligare genom att dekorera den med t.ex. choklad eller frukt. 
 
Ha kul!