Sommaren närmar sig och då är det dags för en läcker dessert som kan njutas i värmen. Jordgubbar i ett marängbo och en läcker mascarponekräm är en säker succé. Desserten är lätt att göra och mycket välsmakande.
Marängbon:
200 g äggvita
300 g florsocker
· Vitorna viskas lätt styva.
· Nu tillsätts sockret och det viskas tills massan är seg (5-10 min).
· Lägg massan i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut marängbon på ett bakplåtspapper.
· Grädda bona i ugnen vid 120° C i ca 45 min.
Mascarponekräm:
3 pastöriserade äggulor
2-4 msk mascarpone
Ca 50 g florsocker
Ev. lite vaniljsocker
· Äggulorna viskas ljusa och luftiga – vispa i ca 10 min.
· En smula äggmassa blandas över i mascarponen och det rörs väl ihop.
· Mascarponeblandningen läggs över i resten av äggmassan. Tillsätt nu lite florsocker och ev. vaniljsocker genom en sil för att undvika klumpar.
Vänd ihop ingredienserna försiktigt så att luften inte slås ut ur äggmassan.
Fyll marängbona med mascarponekräm och läckra jordgubbar. Låt ev. jordgubbarna dra i en god likör i ett par timmar innan servering.
Som en extra liten detalj pyntas med små prästkragar i fondant.
Nu återstår bara att säga ha det så kul och smaklig måltid!


