Nu är det dags att göra läckra chokladcupcakes med en härligt krämig chokladtopping : )
Cupcakes:
225 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
225 g ljust farinsocker
225 g smör
2 ägg
100 g mörk choklad
1 ½ dl mjölk
Sätt ugnen på 175° C.
Sikta mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Vispa socker och smör mjukt i en skål med elvisp eller köksmaskin.
Separera äggen i gulor och vitor.
Blanda nu äggulorna med sockret och smöret.
Smält chokladen och tillsätt den i smeten.
· Tillsätt nu de siktade ingredienserna och mjölken. Rör ihop till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål och vänd sedan ner dem i smeten.
Fördela smeten i 12-14 muffinsformar.
Grädda kakorna i ugnen i ca 15-20 min.
Topping:
115 g smör
1 msk mjölk
100 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
90 g florsocker
Vispa smöret mjukt i en skål.
Tillsätt mjölken och rör tills blandningen är slät.
· Smält chokladen och tillsätt den tillsammans med vaniljsockret i blandningen. Rör till en slät massa.
Sikta florsockret och vispa ner det i blandningen tills du får en krämig, tjock glasyrtopping.
När dina cupcakes har svalnat kan du fördela toppingen på kakorna.
Garnera gärna kakorna med choklad och frukt.
Lycka till med bakningen : )


