Enkla svartvinbärssnitt

Enkla svartvinbärssnitt

Om man inte har ett par timmar för att baka läckra kakor från grunden behöver man inte nöja sig med en citronmåne från mataffären. För något enkelt och gott kan vi varmt rekommendera gelépulver, även känt som fromagepulver, för att skapa snabba, läckra kakor.

 

Den här veckan visar vi hur enkelt det kan vara att göra svartvinbärssnitt.

 

Till ca 12 snitt behöver du

  • 1 paket Cassis fromagepulver
  • 500 ml vispgrädde
  • 100 ml vatten
  • Tårtbottnar (recept HÄR)
  • Ev. färska/inlagda svarta vinbär till garnering

 

Börja med att göra tårtbottnarna. Gärna i en fyrkantig bakform.

 

Medan bottnen svalnar, vispa grädden till fast konsistens. Blanda fromagepulvret med vattnet och tillsätt sedan till grädden.

 

I den rengjorda bakformen (ev. klädd med bakplåtspapper) placeras bottnen underst och fromagen fördelas jämnt över. Därefter ställs den kallt tills fromagen har stelnat helt, gärna ända fram till serveringen.

 

TIPS: Det är lätt att få ett fint snitt när kakorna ska skäras om hela kakan ställs i frysen först 🙂

 

Lycka till!

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.