Om man inte har ett par timmar för att baka läckra kakor från grunden behöver man inte nöja sig med en citronmåne från mataffären. För något enkelt och gott kan vi varmt rekommendera gelépulver, även känt som fromagepulver, för att skapa snabba, läckra kakor.
Den här veckan visar vi hur enkelt det kan vara att göra svartvinbärssnitt.
Till ca 12 snitt behöver du
- 1 paket Cassis fromagepulver
- 500 ml vispgrädde
- 100 ml vatten
- Tårtbottnar (recept HÄR)
- Ev. färska/inlagda svarta vinbär till garnering
Börja med att göra tårtbottnarna. Gärna i en fyrkantig bakform.
Medan bottnen svalnar, vispa grädden till fast konsistens. Blanda fromagepulvret med vattnet och tillsätt sedan till grädden.
I den rengjorda bakformen (ev. klädd med
TIPS: Det är lätt att få ett fint snitt när kakorna ska skäras om hela kakan ställs i frysen först 🙂
Lycka till!


