Receptet ger 3 bottnar.
- 3 ägg
- 150 g socker
- 140 g mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk god kakao
Tillvägagångssätt
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver i äggsmeten. Gör detta försiktigt så att smeten förblir luftig!
Bottnarna kan antingen bakas i var sin springform eller bakas i en och skäras ut när de har svalnat. Det senare är att föredra då de blir mer ’saftiga’. Använd gärna en tårtdelare.
Om bottnarna bakas var för sig ska de gräddas i 240° C i 4-5 minuter. Om de bakas tillsammans ska de bara ha ca 190°, men i 12-15 minuter. Kontrollera med en nål eller sticka när de inte längre klibbar.
TIPS: Den bästa tidpunkten att ta ut bottnarna ur formarna är för övrigt ca 5 minuter efter att de har tagits ut ur ugnen.
Kolla även in våra chokladfett- och chokladsmörprodukter här:


