Receptet ger 3 bottnar.

  • 3 ägg
  • 150 g socker
  • 140 g mjöl
  • 2 tsk. bakpulver
  • 4 msk. god kakao

 

Förfarande

Vispa äggen och sockret till en fluffig massa.

 

Sikta mjöl, kakao och bakpulver i äggblandningen. Detta görs försiktigt så att blandningen förblir fluffig!

 

Kakorna kan antingen bakas i separata formar eller i en och samma form och skäras ut när de är kalla. Det senare är att föredra eftersom de blir mer “saftiga”. Använd en tårtdelare om det behövs.

 

Om de gräddas individuellt ska bottnarna gräddas vid 240° C i 4-5 minuter. Om de gräddas tillsammans behöver de bara ligga på ca 190°, men i 12-15 minuter. Kontrollera med en nål eller sticknål när de inte längre sitter fast.

 

TIPS: Det är bäst att ta ut bottnarna ur formarna cirka 5 minuter efter att de har kommit ut ur ugnen.


Kolla också in våra produkter med chokladfett och chokladsmör här: