Tårta med blodapelsin och chokladbottnar

Tårta med blodapelsin och chokladbottnar

Med fromagepulver behöver det varken ta lång tid eller vara besvärligt att göra vackra tårtor med läcker fyllning.

Till en tårta för 8-10 personer behöver du:

Börja med att göra tårtbottnarna. Gärna i en  rund bakform ø24. Då har de rätt storlek för senare.

 

Medan bottnen svalnar, vispa grädden till fast konsistens. Blanda fromagepulvret med vattnet och tillsätt sedan till grädden.

 

I en något större bakform (t.ex. ø26  och eventuellt klädd med tårtband) placera en botten nederst och fördela 1/5 av fromagen jämnt över och ända ut till kanten. Lägg sedan på ytterligare en botten, fromage, en botten till och till sist resten av fromagen. Ju snabbare man gör detta, desto lättare är det att få en fin fromage utan ”hål”.

 

Ställ sedan kallt tills fromagen har stelnat helt, gärna ända fram till serveringen.

 

TIPS: Tårtan kan eventuellt ställas i frysen för att få den finaste kanten när tårtbandet tas bort.

 

För de lite mer erfarna kan man ställa halverade och skalade apelsinskivor runt formens kant innan tårtan läggs ihop, precis som på bilden överst.

 

Garnera tårtan med vispgrädde och/eller blodapelsingel.

 

Lycka till!


Kolla även in våra chokladfett- och chokladsmörprodukter här:


FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.