Ingredienser:
115 g smält smör
1 ägg
150 g rörsocker
1 matsked vaniljeextrakt
140 g mjöl
18 Oreo-kakor (grovt hackade)
70 g M&M’s (eller din egen favoritchoklad, t.ex. Toblerone)
Förfarande:
Värm ugnen till 180 grader. Klä en 20×20 cm stor bakform med aluminiumfolie, pensla lite smält smör på folien eller spraya den med fettspray. Ställ undan pannan.
Smält smöret försiktigt i en kastrull eller i mikrovågsugn. Den får inte brynas. Låt svalna något innan du tillsätter ägget.
Tillsätt ägg, brunt socker och vanilj och vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölet och rör om tills allt är förenat – blanda inte för mycket.
Rör i Oreos. Häll smeten i den förberedda formen och jämna ut toppen med en sked. Strö M&Ms över toppen och tryck ner dem med ett finger.
Grädda i ca 20-22 minuter. Toppen och kanterna ska vara lite fasta. Låt pannan svalna i minst 30 minuter innan den skärs upp och serveras.
Det var så lite så 🙂
Det här receptet är gjort av vår tårtkonsult Elspeth.