Ingredienser:
115g smält smör
1 ägg
150g rörsocker
1 matsked vaniljextrakt
140g mjöl
18 Oreo-kakor (grovhackade)
70g M&M’s (eller din egen favorit choklad, t.ex. Toblerone)
Tillvägagångssätt:
Värm ugnen till 180°C. Klä en 20x20cm ugnsform med aluminiumfolie, pensla lite smält smör på folien eller spraya med en fettspray. Ställ ugnsformen åt sidan.
Smält smör försiktigt antingen i en kastrull eller i mikrovågsugnen. Det får inte brynas. Låt det svalna lite innan du tillsätter ägget.
Tillsätt ägg, brunt socker, vanilj och vispa tills massan är slät. Tillsätt mjöl och rör om tills det precis har samlat sig – rör inte för mycket.
Rör i Oreos. Häll degen i den förberedda ugnsformen, jämna till toppen med en sked. Strö M & Ms över toppen och tryck ner dem med ett finger.
Grädda i ca 20 till 22 minuter. Toppen och kanterna bör vara lite fasta. Låt ugnsformen stå och svalna i minst 30 minuter före utskärning och servering.
Smaklig måltid 🙂
Detta recept är gjort av vår KageKonsulent Elspeth


