Det har aldrig varit enklare att göra lätta rosor till din bröllopstårta eller annat festligt tillfälle!
Med den nya Easiest Rose Ever-utstickaren från FMM kan du enkelt skapa precis den storlek på ros som du behöver.
Se mer i videon nedan.
De redskap som nämns i videon är dessa:
En fantastisk utstickare, enkel att använda för nybörjare och för proffs ett bra verktyg för att göra rosor på nolltid. Med denna utstickare kan du göra rosor i 4 olika storlekar, allt från en rosenknopp till en fullt utslagen ros på ca 7 cm, men du kan också använda utstickaren för att göra vackra spetsar/volanger till tårtans sidor. En elegant dekoration till festtårtan, cupcakes, glasspajen m.m.
Så här gör du (se gärna den inspirerande videon ovan):
Den perfekta massan för rosorna är en 50/50 kombination av modellerpasta och sockerpasta. Kavla ut massan till en tjocklek på ca 1-2 mm och använd utstickaren, använd sedan en kavel eller ett bollverktyg för att jämna ut kanterna.
Pensla hälften av sockerpastan med ätbart lim och vik på mitten. Rulla försiktigt ihop sockerpastan i handen, varefter rosenbladen viks ut.
För att göra små rosor, stansa ut mindre bitar sockerpasta och använd samma teknik som för de stora rosorna.


