Aldrig har det varit enklare att göra ljusa rosor till din bröllopstårta eller annan festlig händelse!
Med den nya Easiest Rose Ever-utskäraren från FMM kan du enkelt skapa precis den storlek på rosen som du behöver.
Se mer i videon nedan.
De verktyg som nämns i videon är dessa:
En fantastisk skärare, lätt att använda för nybörjare och för proffs ett bra verktyg för att göra rosor på nolltid. Med den här stickan kan du göra rosor i fyra olika storlekar, från en rosenknopp till en fullvuxen ros på cirka 7 cm, men du kan också använda stickan för att göra vackra spetsar/band till tårtans sidor. En elegant dekoration för festtårtor, cupcakes, glasskakor osv.
Så här gör du (se den inspirerande videon ovan):
Den perfekta pastan för rosorna är en 50/50-kombination av modelleringspasta och fondant. Kavla ut smeten till en tjocklek på ca 1-2 mm och använd kakformarna, använd sedan en rulltång eller en bolltång för att jämna ut kanterna.
Pensla hälften av fondanten med ätbart lim och vik den på mitten. Rulla försiktigt ut fondanten för hand och vik sedan ut rosenbladen.
För att göra små rosor skär du ut en liten bit fondant och använder samma teknik som för de stora rosorna.