Så här gör du rosor till din tårta

Så här gör du rosor till din tårta

Det har aldrig varit enklare att göra lätta rosor till din bröllopstårta eller annat festligt tillfälle! 
 
Med den nya Easiest Rose Ever-utstickaren från FMM kan du enkelt skapa precis den storlek på ros som du behöver.
 
Se mer i videon nedan.
 
De redskap som nämns i videon är dessa:
 
 

 
En fantastisk utstickare, enkel att använda för nybörjare och för proffs ett bra verktyg för att göra rosor på nolltid. Med denna utstickare kan du göra rosor i 4 olika storlekar, allt från en rosenknopp till en fullt utslagen ros på ca 7 cm, men du kan också använda utstickaren för att göra vackra spetsar/volanger till tårtans sidor. En elegant dekoration till festtårtan, cupcakes, glasspajen m.m.
 
Så här gör du (se gärna den inspirerande videon ovan):
Den perfekta massan för rosorna är en 50/50 kombination av modellerpasta och sockerpasta. Kavla ut massan till en tjocklek på ca 1-2 mm och använd utstickaren, använd sedan en kavel eller ett bollverktyg för att jämna ut kanterna.
Pensla hälften av sockerpastan med ätbart lim och vik på mitten. Rulla försiktigt ihop sockerpastan i handen, varefter rosenbladen viks ut.
 
För att göra små rosor, stansa ut mindre bitar sockerpasta och använd samma teknik som för de stora rosorna.
 
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.