Den här veckan bakar vi fragiliter fyllda med läckert jordgubbsskum. Prova receptet och njut av en läcker bit fragilite i det fina vädret. 

 

Fragilitbottnar:

200 g. äggvita.

200 g marsipan

300 g socker

– Blanda marsipanen väl med 50 g. äggvita. 

– Vispa sockret och de resterande 150 g. äggvita styv.

– Blanda marängen med marsipanblandningen.

– Degen fördelas nu i en bakform. Se till att degen är jämnt fördelad genom att använda en
pall
.

– Grädda bottnarna i ugnen i 180° C (165° i varmluftsugn) i ca 15 minuter.

– NNär bottnen har svalnat, skär ut 2 runda rundor (Ø. 20) från den stora bottnen med hjälp av en tårtkrans.   

 

Jordgubbsskum:

300 g grädde

150 g jordgubbspuré*

10 g florsocker

 

– Vispa grädden tills den bildar en vispad grädde.

– Rör ner jordgubbspuré och florsocker i grädden.

– Fyll jordgubbsskummet mellan de två fragilitbaserna. Använd en 
spritspåse
 för att fördela jordgubbsskummet jämnt mellan bottnarna.

– Använd en liten sil för att strö florsocker över kakan. Placera sedan en dekorationsplatta ovanpå tårtan och strö kakao över dekorationsplattan. Ta bort tallriken och tårtan är nu redo att serveras.

 

* Jordgubbspuré: Koka jordgubbar med lite vaniljsocker. När jordgubbarna har svalnat, mixa dem till jordgubbspuré. 

 

Lycka till med bakningen : )