Fragilite med jordgubbsskum

Fragilite med jordgubbsskum

Den här veckan ska vi baka fragilite som fylls med läckert jordgubbsskum. Prova receptet och njut av en läcker bit fragilite i det fina vädret.  

 

Fragilite-bottnar:

200 g äggvita

200 g marsipan

300 g socker

– Blanda marsipanen väl tillsammans med 50 g äggvita.  

– Vispa sockret och de återstående 150 g äggvita hårt.

Vänd marängen tillsammans med marsipanblandningen.

– Degen fördelas nu i en långpanna. Se till att degen fördelas jämnt över det hela genom att använda en palett.

Grädda bottnarna i ugnen vid 180° C (165° vid varmluftsugn) i ca 15 min.

– När bottnen har svalnat sticks 2 runda bottnar (Ø. 20) ut ur den stora bottnen med hjälp av en kakring.

 

Jordgubbs-skum:

300 g grädde

150 g jordgubbspuré*

10 g florsocker

 

Vispa grädden till grädde.

Vänd jordgubbspurén och florsockret i grädden.

– Fyll jordgubbsskummet mellan de två fragilite-bottnarna. Använd gärna en  spritpåse för att fördela jordgubbsskummet jämnt mellan bottnarna.

– Använd en liten sil för att strö florsocker över kakan. Lägg sedan endekorationsplattaovanpå kakan och strö med kakao ovanpå dekorationsplattan. Ta bort plattan och kakan är nu klar att serveras.

 

* Jordgubbspuré: Koka jordgubbar tillsammans med lite vaniljsocker. När jordgubbarna har svalnat mixas de till jordgubbspuré.  

 

Lycka till med bakningen : ) 

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.