Den här veckan står den klassiska desserten pannacotta på menyn. Pannacottan är lätt att göra och smakar himmelskt.
Pannacotta:
10 blad gelatin
1000 g vispgrädde
100 g florsocker
1 vaniljstång
· Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
· Smörj en puddingform med lite bakspray
· Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
· Sikta florsockret och blanda i vaniljfröna.
· Tillsätt 900 g vispgrädde till florsockret och vispa grädden lätt.
· Värm de resterande 100 g grädde lite.
· Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i mikrovågsugnen.
· Häll gelatinet i den varma grädden och rör om i blandningen.
· Vänd nu ner gelatinblandningen i den lätt vispade grädden.
· Häll smeten i puddingformen och ställ in i kylen.
· Vänd ut pannacottan ur formen när den har stelnat.
· Garnera pannacottan som här med färska björnbär i mitten samt frystorkade björnbär på toppen. (Se vårt utbud av frystorkade bär)
Lycka till med bakningen : )


