– gryta
– silikonmatta
– Sockertermometer (minst 180 grader)
– handskar
– Sax
– 2 spatlar av plast
Grundmassa:
– 225 g socker
– 60 g druvsocker
– 50 g vatten
– 0,5 ml LorAnn cola-smak
– 1 tsk citronsyra
– Brun LorAnn godisfärg
1. Väg vatten, socker och druvsocker separat.
2. Häll vatten, socker och druvsocker i en kastrull. Var försiktig så att du inte får socker på kanterna av formen.
4. Häll den varma godisblandningen på en silikonmatta och låt den svalna i 1-2 minuter tills den har stelnat i kanterna.
5. Tillsätt färg (och citronsyra om det är fruktgodis). Knåda in den väl i smeten genom att vika ihop den med 2 oljiga spatlar. Vik sedan godismassan över varandra med hjälp av silikonmattan.Tillsätt smak när godismassan är mindre varm (så att smaken inte avdunstar).
6. När massan är fast, ta upp den i händerna. Den kan nu skäras till stänger, som sedan skärs i önskade bitar. För att få trekantiga godis, vänd godispinnen ett halvt varv varje gång du skär.
7. Packa i små fina påsar eller lufttät behållare.