Piña Colada Cupcakes

Piña Colada Cupcakes

Cupcakes
250 g mjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
¼ tsk salt
2 dl kokosmjölk
1 tsk vit rom
120 g smör
150 g socker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
125 g krossad ananas, avrunnen
Smörkräm
120 g smör
200 g florsocker
2 msk kokosmjölk
1 tsk vit rom
 
Garnering
12 Maraschinokörbär
Rostade kokosflingor
 
Instruktioner
Förvärm ugnen till 180ºC.
 
Lägg muffinsformar i en 12-håls muffinsplåt.
 
Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.
 
Blanda kokosmjölk och rom i en separat skål och ställ åt sidan.
 
Vispa smör och socker tills det blir ljust och fluffigt.
 
Tillsätt äggen ett i taget, vispa väl efter varje ägg.
 
Vänd ner hälften av mjölblandningen, sedan hälften av kokosmjölkblandningen, därefter
resten av mjölet och slutligen resten av kokosmjölken.
 
Rör i vaniljextraktet och vänd sedan ner den krossade ananasen.
 
Häll smeten i muffinsformarna och grädda i ugnen i 18-20 minuter.
 
Låt svalna i formen i 5 min, flytta sedan över till ett galler för att svalna helt.
 
 
För smörkrämen, rör smöret tills det blir mjukt.
 
Sikta gradvis i florsockret tills det blir slätt och krämigt.
 
Tillsätt kokosmjölk och rom och fortsätt röra tills det är helt slätt.
 
Fyll en spritspåse med tyll 012 och gör virvlar på toppen av kakorna.
 
Strö över rostade kokosflingor och garnera med ett körsbär.
 
 
Detta recept har skapats av vår skickliga bakkonsult Elspeth. Se fler läckra recept i menyn till vänster under ”recept”.
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.