Bananbröd

Bananbröd

Här har vi hittat ett läckert recept på bananbröd med fullkornsmjöl och kanel.

 

Ingredienser: 

115 g smör, rumstemperatur

115 g socker

2 ägg (rumstemperatur)

115 g vetemjöl

1 tsk bikarbonat

¼ tsk salt

1 tsk kanel

50 g fullkornsmjöl

3 stora mogna bananer

1 tsk vaniljextrakt

50 g hackade valnötter

75 g hackad mörk choklad

 

Gör så här:

Förvärm ugnen till 180°C. Spraya insidan av en 23×13 cm brödform med bakspray.

Vispa smör och socker tillsammans tills det är lätt och luftigt. Tillsätt ägg, ett i taget, rör väl efter varje tillsats. Sikta vetemjöl, fullkornsmjöl, bikarbonat, salt och kanel i smörblandningen och vänd ner.

Mosa bananerna till en puré, rör sedan ner det i blandningen. Tillsätt vaniljextrakt, hackade valnötter, chokladbitar och rör väl. Häll blandningen i den förberedda formen och fördela jämnt.

Grädda i ca 50-60 minuter. Låt stå i formen i 10 minuter innan den flyttas till ett galler för att svalna helt. Valnötter och choklad kan bytas ut mot vad man har hemma, t.ex. tranbär, vit choklad, aprikoser, mandel, hasselnötter eller russin.

 

Det här receptet har vår skickliga kakkonsulent Elspeth skapat. Se fler läckra recept i menyn till vänster under ”recept”.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.