Här har vi hittat ett läckert recept på bananbröd med fullkornsmjöl och kanel.
Ingredienser:
115 g smör, rumstemperatur
115 g socker
2 ägg (rumstemperatur)
115 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
¼ tsk salt
1 tsk kanel
50 g fullkornsmjöl
3 stora mogna bananer
1 tsk vaniljextrakt
50 g hackade valnötter
75 g hackad mörk choklad
Gör så här:
Förvärm ugnen till 180°C. Spraya insidan av en 23×13 cm brödform med bakspray.
Vispa smör och socker tillsammans tills det är lätt och luftigt. Tillsätt ägg, ett i taget, rör väl efter varje tillsats. Sikta vetemjöl, fullkornsmjöl, bikarbonat, salt och kanel i smörblandningen och vänd ner.
Mosa bananerna till en puré, rör sedan ner det i blandningen. Tillsätt vaniljextrakt, hackade valnötter, chokladbitar och rör väl. Häll blandningen i den förberedda formen och fördela jämnt.
Grädda i ca 50-60 minuter. Låt stå i formen i 10 minuter innan den flyttas till ett galler för att svalna helt. Valnötter och choklad kan bytas ut mot vad man har hemma, t.ex. tranbär, vit choklad, aprikoser, mandel, hasselnötter eller russin.
Det här receptet har vår skickliga kakkonsulent Elspeth skapat. Se fler läckra recept i menyn till vänster under ”recept”.


