Traditionella semlor

Traditionella semlor

Receptet ger 9 traditionella semlor
 
Du behöver:
 
Degen: 
25 g jäst
1 dl mjölk
50 g margarin (eller flytande matfett)
2 msk crème fraiche
1/4 tsk salt
1 msk socker
½ tsk vaniljsocker
Mjöl
 
Fyllningen:
80 g mandelmassa 
40 g florsocker
40 g smör
 
 
Gör så här:
 
Värm mjölk och margarin tills det blir ljummet. Tillsätt jästen och se till att den löser sig helt.  
Tillsätt socker, salt och vaniljsocker och blanda väl. 
Tillsätt crème fraiche och blanda väl igen. 
Tillsätt därefter mjöl i lämplig mängd. Degen ska bli mjuk och något fuktig/klibbig. Absolut inte för torr!
Låt degen jäsa i 30 minuter under en fuktig kökshandduk. 
 
 
Blanda mandelmassa, florsocker och smör – det är enklast att knåda ihop det – medan degen jäser. 
 
När degen har jäst klart ska den kavlas ut till en stor fyrkant.
Dela sedan den stora fyrkanten i 9 små fyrkanter och fördela fyllningen på var och en av de 9 bitarna.
Förslut nu bullarna genom att vika alla kanterna av fyrkanten över fyllningen. Se till att de är ORDENTLIGT förslutna – annars rinner fyllningen ut under gräddningen.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Se till att skarven är vänd nedåt mot pappret.
Låt semlorna jäsa i ytterligare 15 minuter och pensla dem sedan med mjölk – eller ägg om du föredrar det. 
Grädda bullarna i 10-12 minuter på 225 grader. 
När semlorna har svalnat, täck dem med glasyr och eventuellt strössel.
 
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.