Hvedesur – Surdegspulver, 150g

Hvedesur – Surdegspulver, 150g

SKU 18845150 Categories ,

kr 46,00

SKU 18845150 Categories ,

Hvedesur är en torkad surdeg som ger ett otroligt gott bröd, tack vare den durumsurdeg som vaknar till liv när man bakar.

Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Kan även blandas med lite vatten dagen innan för att förstärka smaken.

Vis mere

14 i lager (kan restnoteras)


Leverans: 1–3 vardagar Fri frakt till ombud på alla beställningar över 999,00 kr – annars endast 59,95 kr

Beskrivning

Hvedesur är en torkad surdeg som ger ett otroligt gott bröd, tack vare den durumsurdeg som vaknar till liv när man bakar.

Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Kan även blandas med lite vatten dagen innan för att förstärka smaken.

Dosering: 10-50 g per kilo mjöl. Se ditt recept, annars rekommenderar vi 40 g per kilo mjöl. Så om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt ca 20 g surdegspulver.

Påse på 150 g – räcker till cirka 8 bröd.

Alternativ

  • Hvedesur - Surdegspulver, 500g

    Hvedesur är en torkad surdeg som ger ett otroligt gott bröd, tack vare den durumsurdeg som vaknar till liv när man bakar. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Kan även blandas med lite vatten dagen innan för att förstärka smaken. Dosering: 10-50 g per kilo mjöl. Se ditt recept, annars rekommenderar vi 40 g per kilo mjöl. Så om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt ca 20 g surdegspulver. En påse på 500 g - räcker till cirka 25 bröd. Hvedesur är också känt som NemSur
    Pris: kr93,00
    Tillgänglighet:71
  • Hvedesur - Surdegspulver, 1kg

    Hvedesur är en torkad surdeg som ger ett otroligt gott bröd, tack vare den durumsurdeg som vaknar till liv när man bakar. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Kan även blandas med lite vatten dagen innan för att förstärka smaken. Dosering: 10-50 g per kilo mjöl. Se ditt recept, annars rekommenderar vi 40 g per kilo mjöl. Så om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt ca 20 g surdegspulver. Levereras i 2 påsar om 500 g = 1 kg vardera - räcker till ca 50 bröd. Hvedesur är också känt som NemSur
    Pris: kr154,00
    Tillgänglighet:1
  • Hvedesur - Surdegspulver, 5kg

    Big buy med 5 x 1 kg Hvedesur är en torkad surdeg som ger ett otroligt gott bröd, tack vare den durumsurdeg som vaknar till liv när man bakar. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Kan även blandas med lite vatten dagen innan för att förstärka smaken. Dosering: 10-50 g per kilo mjöl. Se ditt recept, annars rekommenderar vi 40 g per kilo mjöl. Så om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt ca 20 g surdegspulver. 1 kg påse - räcker till ca 50 brödlimpor. Hvedesur är också känt som NemSur 5 säckar à 1 kg
    Pris: kr772,00
    Tillgänglighet:1
  • Startpaket för bröd

    I det här paketet får du de mest populära produkterna för brödbakning - inklusive resningskorgar, resningsduk, skivkniv, skrapblad och våra populära bakningsenzymer och vetesyra.
    I paketet får du: - 1 x Upphöjningskorg, Ø25cm
    - 1 x upphöjningskorg oval, 30x15cm
    - 1 x Halsduk, 60x60cm - 1 x Konditorutskärare - 1 x Skrapblad, 15 cm - 1 x Skrapblad, 22 cm - 150 g Bakningsenzymer - 150 g vete surt
    Pris: kr617,00
    Tillgänglighet:1
  • Surdegspulver för rågbröd, 500 g

    Rågbrödssurdeg är en torkad surdeg som gör det mycket enklare att baka rågbröd. Pulvret ger ditt bröd den karakteristiska smaken av rågbröd. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Innehåller enzymer. Dosering: 5-6% av rågmjölsmängden. Om det står 500 g rågmjöl i receptet ska du alltså tillsätta ca 25 g surdegspulver. En påse på 500 g - räcker till cirka 20 rågbröd.
    Pris: kr93,00
    Tillgänglighet:331
  • Surdegspulver för rågbröd, 1 kg

    Rågbrödssurdeg är en torkad surdeg som gör det mycket enklare att baka rågbröd. Pulvret ger ditt bröd den karakteristiska smaken av rågbröd. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Innehåller enzymer. Dosering: 5-6% av rågmjölsmängden. Om det står 500 g rågmjöl i receptet ska du alltså tillsätta ca 25 g surdegspulver. 1 kg - räcker till cirka 40 rågbröd. Levereras i 2 påsar om 500 g vardera.
    Pris: kr154,00
    Tillgänglighet:1
  • Rågbröd surt - Surdegspulver, 5 kg

    Big buy med 5 x 1 kg Rågbrödssurdeg är en torkad surdeg som gör det mycket enklare att baka rågbröd. Pulvret ger ditt bröd den karakteristiska smaken av rågbröd. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Innehåller enzymer. Dosering: 5-6% av rågmjölsmängden. Om det står 500 g rågmjöl i receptet ska du alltså tillsätta ca 25 g surdegspulver. 1 kg påse - räcker till ca 40 limpor rågbröd. 5 säckar à 1 kg
    Pris: kr617,00
    Tillgänglighet:1
  • Rågbröd surt - Surdegspulver, 150 g

    Rågbrödssurdeg är en torkad surdeg som gör det mycket enklare att baka rågbröd. Pulvret ger ditt bröd den karakteristiska smaken av rågbröd. Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Innehåller enzymer. Dosering: 5-6% av rågmjölsmängden. Om det står 500 g rågmjöl i receptet ska du alltså tillsätta ca 25 g surdegspulver. 150 g påse - räcker till ca 6 limpor rågbröd.
    Pris: kr46,00
    Tillgänglighet:73
  • Baking Enzyme, 150g

    Bakenzymer ger dig bröd och rullar som i bageriet! Genom att tillsätta denna produkt får du ett bakverk som är mycket lättare och luftigare, tunnare skorpa, brödet får en finare färg när det bakas och hållbarheten förlängs. Tillsätt 1-2 % bakenzymer till mjölet, så om du använder 400 g mjöl till en deg, tillsätt 4-8 gram enzym. Bakenzymer kan tillsättas i vilken bröddeg som helst, men det finns recept som bygger på användningen av enzymer. Vad är bakenzymer? Enzymer finns överallt - både naturligt i din kropp och i tvättmedel, och det är uppenbarligen inte samma sorts enzymer. Så enzymer kan vara många olika saker, men gemensamt är att de är biomolekyler som ökar hastigheten på kemiska reaktioner - som när brödet går upp. Enkelt uttryckt ger våra bakenzymer din jästdeg något att arbeta med! Under avfrostningen "försvinner" enzymerna eftersom de bara reagerar vid temperaturer upp till cirka 60 °C. Det finns alltså inga enzymer kvar i det färdiga brödet. Vårt bakenzym är samma som de som används av professionella bagare och liknar även de som säljs mycket dyrare på andra ställen i specialbutiker och på internet ;-)   Bakenzymer förvaras torrt, tätt stängt och undviker direkt solljus - precis som du förvarar mjöl. Den här påsen innehåller 150 g, vilket ger dig ungefär 150 rullar eller 25 stora franska bröd. Säljs även i påsar om 500 g och 1 kg.
    Pris: kr62,00
    Tillgänglighet:186
  • Vetegluten - Veteprotein, 150g

    Vetegluten, även kallat veteprotein, glutenmjöl eller bara gluten, är ett högkvalitativt proteinpulver. Används för att öka proteinhalten i mjölet, vilket ger luftigare bröd och en tuggig skorpa. Används ofta i italienskt bröd, rullar, flöjter, pizza etc. Kan användas i degar med mycket fullkorn och frön, eftersom det ger ett luftigare bröd. Det är också bra för recept som bygger på mandelmjöl eller frösmjöl, eftersom det ger en bättre konsistens utan att öka kolhydratintaget särskilt mycket. Vetegluten är vetemjöl som har tvättats, vilket koncentrerar gluteninnehållet. Proteininnehållet är högt (77 g per 100 g), medan kolhydratinnehållet är lågt (10,6 g per 100 g). Efter tillsats av vatten återfår vetegluten sin viskoelastiska struktur. Vetegluten innehåller huvudsakligen två grupper av proteiner: gliadin (som påverkar viskositeten) och glutenin (som påverkar elasticiteten). Dosering: 1 - 3 % av mjölmängden - t.ex. om 40 g vetegluten tillsätts till ett kilo mjöl med en proteinhalt på 12 %, höjs den till 15 %. Påse med 150 g
    Pris: kr46,00
    Tillgänglighet:2
  • O-tentic Durum surdegspulver - Puratos, 1kg

    Aktiv bakningsingrediens baserad på surdeg. Det här surdegspulvret är tillverkat av en naturlig surdeg som utvecklats av vetemjöl från Puglia-regionen i södra Italien. På så sätt kan du skapa bröd med en typisk aromatisk medelhavssmak! Förutom surdegspulver innehåller O-tentic även jäst, vilket gör att pulvret beter sig precis som en aktiv surdeg. Du får den goda smaken och ett jämnt resultat varje gång.
    • En äkta italiensk upplevelse Knaprig, krispig skorpa med saftigt gyllene smulor Naturlig och autentisk smak och konsistens Färdig att använda Genomgående hög kvalitet
      Rekommenderad dosering: tillsätt 4 % O-tentic till mjölmängden - t.ex. 20 g O-tentic till 500 g mjöl. Metod: Blanda mjöl och O-tentic, tillsätt sedan vatten och salt. Denna påse innehåller 1 kg - vilket ger dig cirka 500 (runda) bitar eller 80 baguetter.   Förslag på O-tentic Durum-recept: 1.000 g mjöl 22 g salt 750 g vatten 40 g O-tentic Blanda mjöl och O-tentic väl, tillsätt vatten och salt. Knåda i 6 minuter på låg hastighet, sedan 6 minuter på hög hastighet. Den förväntade dagstemperaturen är då 26-28°C. Degen ska nu vila i 30 minuter. Dela degen i önskade portioner, t.ex. 700 g för att göra en rund brödkaka. Låt jäsa i 30 minuter under plast, vik sedan ihop och vik ut. Låt brödet jäsa i 45 minuter, helst med ånga. Optimala förhållanden är 28 °C och en relativ luftfuktighet på 80 %. Grädda i ca 240 °C i 50 minuter med ånga - de sista 5 minuterna med öppet spjäll.   Tillverkarens rekommendation efter öppnandet: När produkten har öppnats kan den förvaras i högst en vecka mellan +0°C och +7°C, förseglad i förpackningen. Produkten kan frysas för att förlänga hållbarheten efter öppnandet.
    Pris: kr231,00
    Tillgänglighet:5
  • Speltsur - Ekologisk, 1 kg

    Valsemøllen Organic Spelt Sourdough är en torkad ekologisk spelt-surdeg som gör det möjligt att baka goda vetebröd med en karaktäristisk smak av spelt-surdeg. Den är baserad på en traditionell speltmoder som torkas och sedan mals till mjöl. Användning: Rekommenderad dosering 2-5% av receptets mjölmängd. Detta motsvarar 20-50 g per kg mjöl. Doseringen kan anpassas efter hur stark surdegssmak du vill ha. Väska med 1 kg Ekologiskt mjöl
    Valsemøllen använder bara de bästa ingredienserna - från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av stråförkortare och repellenter. Därför kan du alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet - odlat, skördat och malet i Danmark.
    Pris: kr154,00
    Tillgänglighet:10
 
 
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.