Beskrivning
Bakenzymer ger dig lika fint och gott bröd och frallor som hos bagaren!
Genom att tillsätta produkten får du bakverk som är mycket lättare och luftigare, med tunnare skorpa och brödet får finare färg vid gräddning. Dessutom förlängs hållbarheten.
Tillsätt 1-2% Bakenzymer i mjölmängden – om du använder 400g mjöl till en deg, skall du tillsätta 4-8 gram enzymer.
Bakenzymer kan tillsättas i alla typer av bröddegar, men det finns recept som baseras på användningen av enzymer.
Vad är Bakenzymer?
Enzymer finns överallt – både i din kropp helt naturligt, men även i tvättpulver. Det är självklart inte samma typer av enzymer. Enzymer kan med andra ord vara många olika saker, men jemensamt för dem är att de är biomolekyler som ökar hastigheten på kemiska reaktioner – som exempelvis också händer när bröd jäser.
Populärt sagt, ger våra Bakenzymer degen något att arbeta med. Vid gräddning försvinner enzymerna eftersom de reagerar vid temperaturer kring 60ºC. Det finns alltså inga enzymer kvar i det färdiga brödet.
Våra Bakenzymer är samma som professionella bagare använder, och är exakt de samma som säljesmycket dyrare på andra ställen i specialbutiker på nätet 😉
Denna burk innehåller 150g – vilket ger dig ca 150 frallor eller 25 stora franskbröd.
Annette Rasmussen –
Jeg syntes mine rundstykker er rigtig gode. Men de bliver altså bare bedre med Bage Enzym. Prøv det !