Mörk Sirap – 750g, Dansukker

Mörk Sirap – 750g, Dansukker

SKU 7310340464428 Categories , , ,

kr 46,00

SKU 7310340464428 Categories , , ,
Mörk Sirap har mer karaktär med en fylligare aromatisk karamellsmak, salt och syrlighet och är mörkare i färgen. Passar till såvel pepparkakor och chokladkaramell som bruna bönor, kåldolmar och andra maträtter.
Sirap (sockersirap) fås som en biprodukt när man framställer vitt socker av sockerbet- eller rörsocker i ett sockerraffinaderi. Sirap är en segtflytande sockerlösning, där en del av sockret bryts ner till glukos (druvsocker) och fruktos (fruktsocker). Kombinationen av de olika sockerarter förhindrar kristallisering, och det mycket höga sockerinnehållet på ca 80 % garanterar lång hållbarhet.
Vis mere

13 i lager (kan restnoteras)


Leverans: 1–3 vardagar Fri frakt till ombud på alla beställningar över 999,00 kr – annars endast 59,95 kr

Beskrivning

Mörk Sirap har mer karaktär med en fylligare aromatisk karamellsmak, salt och syrlighet och är mörkare i färgen. Passar till såvel pepparkakor och chokladkaramell som bruna bönor, kåldolmar och andra maträtter.
Sirap (sockersirap) fås som en biprodukt när man framställer vitt socker av sockerbet- eller rörsocker i ett sockerraffinaderi. Sirap är en segtflytande sockerlösning, där en del av sockret bryts ner till glukos (druvsocker) och fruktos (fruktsocker). Kombinationen av de olika sockerarter förhindrar kristallisering, och det mycket höga sockerinnehållet på ca 80 % garanterar lång hållbarhet.
Sirap framställs i olika kvaliteter när det gäller färg och smak, som härstammar från mindre mängder mineralsalter och andra ämnen, som finns naturligt i råvarorna. Varje enskild kvalitet är anpassad sitt särskilda användningsområde. Sirap som produkt är särskilt användbart vid bakning, men används också till konfekturprodukter.
Förutom att ge en söt smak har sirap en del funktionella fördelar: Den frömjar jäsningen i bröd, ger en fin skorpa på brödet, håller brödet saftigt och färskt längre och är dessutom en utmärkt smakgivare och smakförstärkare i olika maträtter.
Sirapsflaskan är transparent, vilket gör det lätt att dosera och har ett praktiskt droppfritt lock.
Mått och vikt: Sirap
1 dl = 140 g
1 msk = 20 g
1 tsk = 7 g
Tips
– Även i sockerfritt bröd bör det tillsättas 2 msk sirap till 1/2 l degvätska. Jästen ”äter” sirapen under jäsningen, så att brödet är sockerfritt när det är färdigt. Prova det! Du kommer att märka en klar skillnad.

Alternativ

  • Ljus Sirap - 750g, Dansukker

    Ljus Sirap är den klassiska sirapen med fin ljus färg och en karamellaktig smak. Passar perfekt till godis, småkakor, desserter, såser, kötträtter m.m.
    Sirap (sockersirap) fås som en biprodukt när man framställer vitt socker av sockerbet- eller rörsocker i ett sockerraffinaderi. Sirap är en segtflytande sockerlösning, där en del av sockret bryts ner till glukos (druvsocker) och fruktos (fruktsocker). Kombinationen av de olika sockerarter förhindrar kristallisering, och det mycket höga sockerinnehållet på ca 80 % garanterar lång hållbarhet.
    Sirap framställs i olika kvaliteter när det gäller färg och smak, som härstammar från mindre mängder mineralsalter och andra ämnen, som finns naturligt i råvarorna. Varje enskild kvalitet är anpassad sitt särskilda användningsområde. Sirap som produkt är särskilt användbart vid bakning, men används också till konfekturprodukter.
    Förutom att ge en söt smak har sirap en del funktionella fördelar: Den frömjar jäsningen i bröd, ger en fin skorpa på brödet, håller brödet saftigt och färskt längre och är dessutom en utmärkt smakgivare och smakförstärkare i olika maträtter.
    Sirapsflaskan är transparent, vilket gör det lätt att dosera och har ett praktiskt droppfritt lock.
    Mått och vikt: Sirap
    1 dl = 140 g
    1 msk = 20 g
    1 tsk = 7 g
    Tips
    - Även i sockerfritt bröd bör det tillsättas 2 msk sirap till 1/2 l degvätska. Jästen "äter" sirapen under jäsningen, så att brödet är sockerfritt när det är färdigt. Prova det! Du kommer att märka en klar skillnad.
    kr46,00
    4 tillgänglighet
  • Svenskt pärlsocker - 500g, Dansukker

    Den riktiga "Svenskt Pärlsocker" som inte smälter!
    Svenskt pärlsocker är sockerkristaller som pressas till stora flingor och sedan krossas och siktas. Används som dekoration vid bakning av vetebröd och kakor. Vita vackra kristaller som inte smälter! Mått och vikt: Swedish Pearl Sugar 1 dl = 80g 1 msk = 12 g 1 tsk = 4 g
    kr37,00
    40 tillgänglighet
  • Trimoline - kristalliserat invertsocker, 1kg

    Trimolin kallas också för Invertido, Trimolina, sackaros och kristalliserat invertsocker. Denna grädde kan användas för att tillverka många produkter, t.ex. bakverk och särskilt glass, där Trimolin hjälper till att göra glassen mjuk och krämig samt att bevara fräschheten. Smaken och konsistensen förbättras eftersom Trimolin inte kan kristalliseras under användningen. Observera: Denna produkt har aldrig ett långt "bäst före"-datum från tillverkaren. Vi garanterar minst en månad, om inget annat anges i produktnamnet. Observera också att detta är ett bäst före-datum och att produkten ofta är god efter det.
    kr123,00
    8 tillgänglighet
  • Maltmjöl Dark, 750g

    Maltmjöl Dark tillverkas av maltat rostat korn och används i många bakverk, t.ex. rågbröd, rullar och bröd. Maltmjöl Dark ger bitterhet och en vacker färg till ditt bröd. Rekommenderad dosering: för rågmjöl 6 % av mjölmängden, för vetemjöl 3 % av mjölmängden. Förvara den på en torr och sval plats. Detta är ett paketerbjudande med 2x 375g påsar = 750g Maltmjöl.
    kr116,00
    1 tillgänglighet
  • ChocoCubes mörk, Callebaut 250 g

    Bakchoklad från belgiska Callebaut. Vill du göra den perfekta chokladpanettonen och överraska dina nära och kära med den mjuka och läckra italienska skapelsen? Då är dessa Callebaut Chococubes något för dig. De är gjorda av utsökt mörk choklad och är precis de chokladbitar som din panettone behöver. Chococubes innehåller mindre kakaosmör och är speciellt utformade för att kunna bakas utan att smälta bort i degen. De klarar till och med ugnstemperaturer på upp till 200 °C. Gör dig redo att lägga till en extra lyxig bit och en god chokladlikör till en av de mest kända italienska delikatesserna. Förvaring: mellan 12 och 20 °C, torrt och i sluten förpackning.
    Storlek på enskilda kuber: ca 10x10x8mm Innehåller 46,3% kakaotorrsubstans.
    Innehåll: 250 gram mörk bakchoklad i tärningar.
    Teknisk beteckning: CHD-CU-7Y1-E5-U70
    kr123,00
    0 tillgänglighet
  • ChocoCubes mörk, Callebaut 1 kg

    Bakchoklad från belgiska Callebaut. Vill du göra den perfekta chokladpanettonen och överraska dina nära och kära med den mjuka och läckra italienska skapelsen? Då är dessa Callebaut Chococubes något för dig. De är gjorda av utsökt mörk choklad och är precis de chokladbitar som din panettone behöver. Chococubes innehåller mindre kakaosmör och är speciellt utformade för att kunna bakas utan att smälta bort i degen. De klarar till och med ugnstemperaturer på upp till 200 °C. Gör dig redo att lägga till en extra lyxig bit och en god chokladlikör till en av de mest kända italienska delikatesserna. Förvaring: mellan 12 och 20 °C, torrt och i sluten förpackning.
    Storlek på enskilda kuber: ca 10x10x8mm Innehåller 46,3% kakaotorrsubstans.
    Innehåll: 250 gram mörk bakchoklad i tärningar.
    Teknisk beteckning: CHD-CU-7Y1-E5-U70
    kr309,00
    1 tillgänglighet
  • Vetegluten - Veteprotein, 1kg

    Bulkköp med 2 påsar om 500 g. Säljs även i portioner om 150 g och 500 g. Vetegluten, även kallat veteprotein, glutenmjöl eller bara gluten, är ett högkvalitativt proteinpulver. Används för att öka proteinhalten i mjölet, vilket ger luftigare bröd och en tuggig skorpa. Används ofta i italienskt bröd, rullar, flöjter, pizza etc. Kan användas i degar med mycket fullkorn och frön, eftersom det ger ett luftigare bröd. Det är också bra för recept som bygger på mandelmjöl eller frösmjöl, eftersom det ger en bättre konsistens utan att öka kolhydratintaget särskilt mycket. Vetegluten är vetemjöl som har tvättats, vilket koncentrerar gluteninnehållet. Proteininnehållet är högt (77 g per 100 g), medan kolhydratinnehållet är lågt (10,6 g per 100 g). Efter tillsats av vatten återfår vetegluten sin viskoelastiska struktur. Vetegluten innehåller huvudsakligen två grupper av proteiner: gliadin (som påverkar viskositeten) och glutenin (som påverkar elasticiteten). Dosering: 1 - 3 % av mjölmängden - t.ex. om 40 g vetegluten tillsätts till ett kilo mjöl med en proteinhalt på 12 %, höjs den till 15 %. 2 påsar om 500 g
    kr247,00
    1 tillgänglighet
  • Bakningsspray - Bakningsspray 200ml, FunCakes

    FunCakes bakspray är ett snabbt och enkelt sätt att smörja dina bakformar och plåtar - kan även användas till våffeljärn och mycket mer! FunCakes bakspray är en vegetabilisk non-stick bakspray. Instruktioner: Skaka flaskan väl före användning för bästa resultat. Håll burken i upprätt läge och spraya bakformen med ett jämnt lager på ett avstånd av 25-30 cm. Drivmedlet i FunCakes Bake Release Spray är koldioxid (E-290) och är helt förenligt med EU-förordningen (EU-1333-2008) för användning av drivmedel och är därför lämpligt för daglig användning. Innehåll: 200 ml. Fettspray, sprayfett, skivspray Obs: Endast för yrkesmässig användning enligt EU-förordning 1333/2008
    kr69,00
    56 tillgänglighet
  • Bakchoklad mörk - Droppar, Callebaut 500 g

    100 % mörka Callebaut-chokladdroppar för bakning. Skäm bort dig själv och dina nära och kära med nybakade kakor, chokladkakor och viennoiserie med läckra chokladbitar. Dessa bakningsdroppar har den välbekanta smaken av intensiv belgisk mörk choklad och innehåller mindre kakaosmör, vilket gör att de klarar ugnstemperaturer på upp till 200 °C. Med sin fantastiska storlek kommer dessa droppar att bli din favoritchoklad för bakning om du vill lägga till mer chokladintensitet i dina chokladkakor, brownies, muffins, bullar och kakor. De är också bra för bakverk som kräver längre baktid. Med sin generösa storlek smälter de inte helt under bakningen. Bra att veta: Blanda chokladdropparna i degen i slutet av knådningen. Det förhindrar att degen blir fläckig eller smälter av dropparna under knådningen. Förvaring: mellan 12 och 20 °C, torrt och i sluten förpackning.
    Innehåll: 2 x 250 gram mörka bakchokladdroppar. Innehåller 48% kakaotorrsubstans.
    Tekniskt namn: VH-9401-01B
    kr225,00
    1 tillgänglighet
  • Ciabatta Base, 400g

    Grundblandning för italienska brödtyper, t.ex. ciabatta, baguetter och rullar. Grundblandningen innehåller surdeg, maltmjöl, salt och enzymer. Du behöver 10-15 % bas för mjölmängden - t.ex. 100 g bas för 1 000 g mjöl. Exempel på en grundläggande recept:
    2-3 limpor eller 12 bitar 500 gManitoba vetemjöl 55 g Ciabattabas 6 gtorrjäst 470 g vatten (kallt vatten 5°C) Surdeg kan tillsättas efter önskemål.
    Metod: Bröd/bitar 1. Tillsätt vatten, Manitoba vetemjöl, Ciabatta Basis och torrjäst i en bunke med degkrok. 2. Knåda degen på lägsta hastighet i 4 min. 3. Efter 4 min. på lägsta hastighet, skrapa ner degen. 4. Knåda sedan degen i 5 min. med bra hastighet på maskinen. 5. Skrapa ner degen för sista gången. 6. Avsluta knådningen i 7 - 8 min. med god hastighet. (degtemperatur 27°C) 7. Lägg degen i en Condi-burk (3 liter) som är sprayad med fett. Sätt på locket. 8. Låt degen jäsa minst 2 timmar i baljan. 9. Stjälp upp degen på ett mjölat bord efter minst 2 timmar. (hälften vete/halv durum) 10. Dela degen i 2-3 limpor eller 12 bitar. 11. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. 12. Lägg bitarna direkt i botten av den förvärmda ugnen på 240°C. 13. Vrid ner ugnen till 200°C. 14. Grädda bröden i ca 28 - 30 min. Grädda i ca 22-24 minuter.
    Kalljäst bröd/bitar: 1. Gör degen enligt ovanstående recept. 2. Gör som 1-7 3. Nästa dag tar du utCondi-burken ur kylskåpet. Ta av locket. 4. Stjälp upp degen på ett mjölat bord. (hälften vetemjöl/ hälften durum) 5. Dela degen i 2/3 limpor eller 12 bitar. 6. Lägg limporna eller bitarna på en plåt med bakplåtspapper. 7. Kör direkt in i ugnen på 240°C (kom ihåg att sätta på ugnen i god tid). 8. Ställ in plåten längst ner i ugnen och sänk ugnen till 200°C 9. Grädda bröden i ca 28 - 30 min. Grädda i ca 22-24 minuter.
    Tips: När du delar degen är det en bra idé att vrida utstickaren/kniven ett kvarts varv, då blir det snyggare bitar och degen flyter inte ut lika mycket.
    kr77,00
    57 tillgänglighet
  • Rullmargarin Super 16, 5kg

    Stor förpackning på 5 kg av det riktiga rullmargarinet som används av bagare. Används till konditorivaror, smördeg, croissanter och många andra rullade degar. 100 % vegetabilisk produkt. Förvara den på en torr och sval plats. Observera: Hållbarheten från fabriken är tyvärr inte särskilt lång. Observera att bäst före-datumet ofta är högst 30-60 dagar. Vi rekommenderar att du delar upp margarinet i portionsstorlekar och fryser in det.  
    kr463,00
    5 tillgänglighet
  • Skummjölkspulver - Torrmjölk, 1kg

    Torkmjölk (även kallad drimol) är nymald mjölk som görs till pulver. Denna torrmjölk tillverkas av skummjölk och har därför låg fetthalt. Skummjölkspulver kan användas till många saker i bakning och konditori, och vi rekommenderar det också till vårt supergoda glassrecept som du hittar här.
    En tumregel vid bakning är att torrmjölken bör utgöra ungefär 2 till 3 % av mjölet i ett recept. Fördelarna med torrmjölk (och mjölk i allmänhet) är följande:
    - Hållbarheten hos bröd, till exempel, förlängs. (En ökning av mängden andra vätskor, t.ex. vatten, ökar också hållbarheten). - Den färdiga produkten får en gyllenbrun färg när sockret karamelliserar ytan. - Stabiliserar brödets syrahalt. - Tätare poring. - Näringen ökar tack vare de vitaminer som mjölken innehåller.
    Torrmjölk kan delvis ersätta t.ex. helmjölk i recept, men på grund av dess pulverform är den i olika proportioner och bristen på vätska måste kompenseras med vatten, i ett förhållande mellan 1:50 och 1:10, beroende på vad receptet gäller.
    Levereras i 2 påsar om 500 g vardera = 1 kg.
    kr216,00
    1 tillgänglighet
 
 
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.