Beskrivning
Frumenta Manitoba vetemjöl är det enda originalet: Vete som odlas och skördas i Kanada och Nordamerika, sedan valsas i Italien och mals till Tipo 00. Med en proteinhalt på 14 % är detta mjöl bland världens bästa för brödbakning. Särskilt italienskt bröd och pizza. Ger stor volym till ditt bröd. Det höga proteininnehållet gör också att degen är lätt att arbeta med. Mjölet innehåller inget mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra E-300), vilket har en god effekt på jäsningsegenskaperna. De flesta andra vetemjöl har detta tillsatt. Frumenta Manitoba 00 är ett mycket starkt mjöl som kan användas särskilt till bröd som har förvarats i kylen under en längre tid. Även mycket lämplig för tillverkning av Biga (fördeg). Väska med 5kg. Styrka: W400 TIPS: Om du använder mjöl med högt proteininnehåll är det en bra idé att tillsätta en syrakälla till dina bakverk, t.ex. vetesyra eller fruktsyra/citronsaft.
Henrik –
Den bedste mel – bruger ikke andet til mine baguettes og rundstykker <3
peh1912 (verifierad ägare) –
Bare en supergod mel, bruger aldrig andet.
Autismeliv (verifierad ägare) –
Nu bruger jeg ikke andet til mine boller, jeg har udviklet min egen opskrift til hveder og andre boller – jeg får super lette og luftige boller når jeg bruger denne Manitoba mel, selv boller med fuldkorn kan jeg få lette og luftige.