Beskrivning
För att göra färsk hemlagad färskost.
Setet innehåller en skål med lock, en sil och 5 återanvändbara trasor.
Så här gör du:
Du behöver 1 kg grekisk yoghurt (minst 3,7 % fett), 125 ml vispgrädde (38 % fett) eller 125 g gräddfil (18 % fett), 1/2 tsk. salt.
Blanda yoghurten med grädde och salt. Lägg silen i skålen och sprid ut tyget i silen. Sätt fast duken på silen genom att fästa den runda ramen.
Lägg nu yoghurtblandningen i silen med duken. Lägg ett lock på skålen och låt yoghurtvätskan rinna ner i skålen i 24 timmar i rumstemperatur. Om vasslen når MAX-gränsen på skålen inom 24 timmar, dräneras vasslen och processen fortsätter.
Ta sedan ut osten ur tyget och lägg den i en behållare med lock och kyl den sedan – tvätta till exempel skålen och locket från osttillverkningen och använd dessa för att förvara den färdiga osten.
På detta sätt får du cirka 450 gram färsk krämig ost.
Innan du lägger osten i kylskåpet kan du blanda i örter, pressad vitlök, riven pepparrot osv.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.