Vetegluten – Veteprotein, 150g

Datoröversättning pågår. Arbetar med manuell översättning.

Vetegluten – Veteprotein, 150g

SKU 120111150 Categories ,

kr 46,00

SKU 120111150 Categories ,

Vetegluten, även kallat veteprotein, glutenmjöl eller bara gluten, är ett högkvalitativt proteinpulver.

Används för att öka proteinhalten i mjölet, vilket ger luftigare bröd och en tuggig skorpa. Används ofta i italienskt bröd, rullar, flöjter, pizza etc. Kan användas i degar med mycket fullkorn och frön, eftersom det ger ett luftigare bröd.

Vis mere

2 i lager


Leverans: 1–3 vardagar Fri frakt till ombud på alla beställningar över 999,00 kr – annars endast 59,95 kr

Beskrivning

Vetegluten, även kallat veteprotein, glutenmjöl eller bara gluten, är ett högkvalitativt proteinpulver.

Används för att öka proteinhalten i mjölet, vilket ger luftigare bröd och en tuggig skorpa. Används ofta i italienskt bröd, rullar, flöjter, pizza etc. Kan användas i degar med mycket fullkorn och frön, eftersom det ger ett luftigare bröd.

Det är också bra för recept som bygger på mandelmjöl eller frösmjöl, eftersom det ger en bättre konsistens utan att öka kolhydratintaget särskilt mycket.

Vetegluten är vetemjöl som har tvättats, vilket koncentrerar gluteninnehållet. Proteininnehållet är högt (77 g per 100 g), medan kolhydratinnehållet är lågt (10,6 g per 100 g).

Efter tillsats av vatten återfår vetegluten sin viskoelastiska struktur. Vetegluten innehåller huvudsakligen två grupper av proteiner: gliadin (som påverkar viskositeten) och glutenin (som påverkar elasticiteten).

Dosering: 1 – 3 % av mjölmängden – t.ex. om 40 g vetegluten tillsätts till ett kilo mjöl med en proteinhalt på 12 %, höjs den till 15 %.

Påse med 150 g

Alternativ

  • Vetegluten - Veteprotein, 500g

    Vetegluten, även kallat veteprotein, glutenmjöl eller bara gluten, är ett högkvalitativt proteinpulver. Används för att öka proteinhalten i mjölet, vilket ger luftigare bröd och en tuggig skorpa. Används ofta i italienskt bröd, rullar, flöjter, pizza etc. Kan användas i degar med mycket fullkorn och frön, eftersom det ger ett luftigare bröd. Det är också bra för recept som baseras på mandelmjöl eller frösmjöl, eftersom det ger en bättre konsistens utan att öka kolhydratintaget särskilt mycket. Vetegluten är vetemjöl som har tvättats, vilket koncentrerar gluteninnehållet. Proteininnehållet är högt (77 g per 100 g), medan kolhydratinnehållet är lågt (10,6 g per 100 g). Efter tillsats av vatten återfår vetegluten sin viskoelastiska struktur. Vetegluten innehåller huvudsakligen två grupper av proteiner: gliadin (som påverkar viskositeten) och glutenin (som påverkar elasticiteten). Dosering: 1 - 3 % av mjölmängden - t.ex. om 40 g vetegluten tillsätts till ett kilo mjöl med en proteinhalt på 12 % kommer den att höjas till 15 %. Påse med 500g
    Pris: kr139,00
    Tillgänglighet:84
  • Vetegluten - Veteprotein, 1kg

    Bulkköp med 2 påsar om 500 g. Säljs även i portioner om 150 g och 500 g. Vetegluten, även kallat veteprotein, glutenmjöl eller bara gluten, är ett högkvalitativt proteinpulver. Används för att öka proteinhalten i mjölet, vilket ger luftigare bröd och en tuggig skorpa. Används ofta i italienskt bröd, rullar, flöjter, pizza etc. Kan användas i degar med mycket fullkorn och frön, eftersom det ger ett luftigare bröd. Det är också bra för recept som bygger på mandelmjöl eller frösmjöl, eftersom det ger en bättre konsistens utan att öka kolhydratintaget särskilt mycket. Vetegluten är vetemjöl som har tvättats, vilket koncentrerar gluteninnehållet. Proteininnehållet är högt (77 g per 100 g), medan kolhydratinnehållet är lågt (10,6 g per 100 g). Efter tillsats av vatten återfår vetegluten sin viskoelastiska struktur. Vetegluten innehåller huvudsakligen två grupper av proteiner: gliadin (som påverkar viskositeten) och glutenin (som påverkar elasticiteten). Dosering: 1 - 3 % av mjölmängden - t.ex. om 40 g vetegluten tillsätts till ett kilo mjöl med en proteinhalt på 12 %, höjs den till 15 %. 2 påsar om 500 g
    Pris: kr247,00
    Tillgänglighet:1
  • Baking Enzyme, 150g

    Bakenzymer ger dig bröd och rullar som i bageriet! Genom att tillsätta denna produkt får du ett bakverk som är mycket lättare och luftigare, tunnare skorpa, brödet får en finare färg när det bakas och hållbarheten förlängs. Tillsätt 1-2 % bakenzymer till mjölet, så om du använder 400 g mjöl till en deg, tillsätt 4-8 gram enzym. Bakenzymer kan tillsättas i vilken bröddeg som helst, men det finns recept som bygger på användningen av enzymer. Vad är bakenzymer? Enzymer finns överallt - både naturligt i din kropp och i tvättmedel, och det är uppenbarligen inte samma sorts enzymer. Så enzymer kan vara många olika saker, men gemensamt är att de är biomolekyler som ökar hastigheten på kemiska reaktioner - som när brödet går upp. Enkelt uttryckt ger våra bakenzymer din jästdeg något att arbeta med! Under avfrostningen "försvinner" enzymerna eftersom de bara reagerar vid temperaturer upp till cirka 60 °C. Det finns alltså inga enzymer kvar i det färdiga brödet. Vårt bakenzym är samma som de som används av professionella bagare och liknar även de som säljs mycket dyrare på andra ställen i specialbutiker och på internet ;-)   Bakenzymer förvaras torrt, tätt stängt och undviker direkt solljus - precis som du förvarar mjöl. Den här påsen innehåller 150 g, vilket ger dig ungefär 150 rullar eller 25 stora franska bröd. Säljs även i påsar om 500 g och 1 kg.
    Pris: kr62,00
    Tillgänglighet:186
  • Majssirap, 1kg

    Granulerad majs - även kallad majsmjöl i bagerikretsar - är torkade majskärnor som har krossats grovt och som lämpar sig för att strö över bakverk och i själva degen. Precis vad du behöver för att komplettera majsstycken. Innehåller 1.000 g fördelat på 5 påsar om 250 g.    
    Pris: kr139,00
    Tillgänglighet:1
  • Majssirap, 500g

    Granulerad majs - även kallad majsmjöl i bagerikretsar - är torkade majskärnor som har krossats grovt och som lämpar sig för att strö över bakverk och i själva degen. Precis vad du behöver för att komplettera majsstycken. Innehåller 500 g fördelat på 2 påsar om 250 g.    
    Pris: kr77,00
    Tillgänglighet:1
  • Baking Enzyme, 500g

    Bakenzymer ger dig bröd och rullar som i bageriet! Genom att tillsätta denna produkt får du ett bakverk som är mycket lättare och luftigare, tunnare skorpa, brödet får en finare färg när det bakas och hållbarheten förlängs. Tillsätt 1-2 % bakenzymer till mjölet, så om du använder 400 g mjöl till en deg, tillsätt 4-8 gram enzym. Bakenzymer kan tillsättas i vilken bröddeg som helst, men det finns recept som bygger på användningen av enzymer. Vad är bakenzymer? Enzymer finns överallt - både naturligt i din kropp och i tvättmedel, och det är uppenbarligen inte samma sorts enzymer. Så enzymer kan vara många olika saker, men gemensamt är att de är biomolekyler som ökar hastigheten på kemiska reaktioner - som när brödet går upp. Enkelt uttryckt ger våra bakenzymer din jästdeg något att arbeta med! Under avfrostningen "försvinner" enzymerna eftersom de bara reagerar vid temperaturer upp till cirka 60 °C. Det finns alltså inga enzymer kvar i det färdiga brödet. Vårt bakenzym är samma som de som används av professionella bagare och liknar även de som säljs mycket dyrare på andra ställen i specialbutiker och på internet ;-)   Bakenzymer förvaras torrt, tätt stängt och undviker direkt solljus - precis som du förvarar mjöl. Den här påsen innehåller 500 g, vilket ger dig cirka 500 rullar eller 80 stora franska bröd. Säljs även i påsar om 150 g och 1 kg.
    Pris: kr139,00
    Tillgänglighet:403
  • Bage enzym, 1kg

    Bakenzymer ger dig bröd och rullar som i bageriet! Genom att tillsätta denna produkt får du ett bakverk som är mycket lättare och luftigare, tunnare skorpa, brödet får en finare färg när det bakas och hållbarheten förlängs. Tillsätt 1-2 % bakenzymer till mjölet, så om du använder 400 g mjöl till en deg, tillsätt 4-8 gram enzym. Bakenzymer kan tillsättas i vilken bröddeg som helst, men det finns recept som bygger på användningen av enzymer. Vad är bakenzymer? Enzymer finns överallt - både naturligt i din kropp och i tvättmedel, och det är uppenbarligen inte samma sorts enzymer. Så enzymer kan vara många olika saker, men gemensamt är att de är biomolekyler som ökar hastigheten på kemiska reaktioner - som när brödet går upp. Enkelt uttryckt ger våra bakenzymer din jästdeg något att arbeta med! Under avfrostningen "försvinner" enzymerna eftersom de bara reagerar vid temperaturer upp till cirka 60 °C. Det finns alltså inga enzymer kvar i det färdiga brödet. Vårt bakenzym är samma som de som används av professionella bagare och liknar även de som säljs mycket dyrare på andra ställen i specialbutiker och på internet ;-)   Bakenzymer förvaras torrt, tätt stängt och undviker direkt solljus - precis som du förvarar mjöl. Den här påsen innehåller 1 kg, vilket ger dig cirka 1 000 rullar eller 160 stora franska bröd. Säljs även i påsar om 150 g och 500 g.
    Pris: kr247,00
    Tillgänglighet:1
  • Fryspulver för bröd, 1kg

    Fryspulver, även kallat Dialose, används som bakhjälpmedel för att ge bröd bättre frysegenskaper. Brödet blir helt enkelt bättre när det fryses än om Fryspulver inte har använts. Dosering: 2% av mjölmängden - om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt 10 g Fryspulver. Påse med 1.000 g = för ca 100 bröd. Kallas även Minus 18, Superfrost eller Super frost.
    Pris: kr154,00
    Tillgänglighet:1
  • Bage enzym, 5kg

    Bulkköp med 10 x 500g Bakenzymer ger dig bröd och rullar som i bageriet! Genom att tillsätta denna produkt får du ett bakverk som är mycket lättare och luftigare, tunnare skorpa, brödet får en finare färg när det bakas och hållbarheten förlängs. Tillsätt 1-2 % bakenzymer till mjölet, så om du använder 400 g mjöl till en deg, tillsätt 4-8 gram enzym. Bakenzymer kan tillsättas i vilken bröddeg som helst, men det finns recept som bygger på användningen av enzymer. Vad är bakenzymer? Enzymer finns överallt - både naturligt i din kropp och i tvättmedel, och det är uppenbarligen inte samma sorts enzymer. Så enzymer kan vara många olika saker, men gemensamt är att de är biomolekyler som ökar hastigheten på kemiska reaktioner - som när brödet går upp. Enkelt uttryckt ger våra bakenzymer din jästdeg något att arbeta med! Under avfrostningen "försvinner" enzymerna eftersom de bara reagerar vid temperaturer upp till cirka 60 °C. Det finns alltså inga enzymer kvar i det färdiga brödet. Vårt bakenzym är samma som de som används av professionella bagare och liknar även de som säljs mycket dyrare på andra ställen i specialbutiker och på internet ;-)   Bakenzymer förvaras torrt, tätt stängt och undviker direkt solljus - precis som du förvarar mjöl. Denna förpackning innehåller 5 kg - vilket ger dig cirka 1.000 rullar eller 160 stora franskbröd. Här får du 10 påsar på 500 g. Säljs även i påsar om 150 g och 500 g.
    Pris: kr1.388,00
    Tillgänglighet:1
  • Fryspulver för bröd, 500g

    Fryspulver, även kallat Dialose, används som bakhjälpmedel för att ge bröd bättre frysegenskaper. Brödet blir helt enkelt bättre när det fryses än om Fryspulver inte har använts. Dosering: 2% av mjölmängden - om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt 10 g Fryspulver. Påse med 500 g = för ca 500 limpor. Kallas även Minus 18, Superfrost eller Super frost.
    Pris: kr93,00
    Tillgänglighet:38
  • Fryspulver för bröd, 5kg

    Bulkköp av 10 x 500g. Fryspulver, även kallat Dialose, används som bakhjälpmedel för att ge bröd bättre fryseegenskaper. Brödet blir helt enkelt bättre när det är fryst än om Fryspulver inte har använts. Dosering: 2% av mjölmängden - om ditt recept säger 500g mjöl, tillsätt 10g Fryspulver. Påse med 1.000g = för ca. 100 bröd. Även kallad Minus 18, Superfrost eller Super frost.
    Pris: kr694,00
    Tillgänglighet:1
  • Majsbröd - Mix, 250g

    Baka läckra aromatiska Corncorde-bröd eller bitar. Innehållet i påsen räcker till 2 limpor eller 12 brödbitar. Med solrosfrön, kornmaltmjöl, lin, hirs och vallmofrön. Mixen är ett brödmixkoncentrat av utvalda specialingredienser, noggrant blandade för att inte bara ge smak och arom, utan också en krispig skorpa, längre hållbarhet och ett utsökt smul. Blanda koncentratet med vetemjöl, vatten och jäst (ingår ej). Tips: Om du vill skapa egna recept kan du tillsätta 10% frön/frön, morötter, nötter, salladslök eller liknande i degen. Med grundreceptet nedan kan du göra både bröd och bitar - eller till och med kallskuret. Grundrecept: 2 limpor eller 12 bitar 550 g vetemjöl 250 g Brödmix 12 g torrjäst 550 g Vatten
    Metod: Bröd 1. Häll vatten, vetemjöl, brödmix och torrjäst i en blandningsskål. 2. Knåda degen i 8-10 minuter - önskad degtemperatur är 27°C. 3. Häll degen i en Condi-burk (3 liter) som sprayats med sprayfett. Locket sätts på. 4. Låt degen jäsa i 30 min. 5. Dela degen i 2 delar och forma 2 bollar. 6. Låt degbollarna vila i 10 minuter. (täckt) före gjutning forma till limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 7. Låt bröden jäsa på en varm plats i ca 30-45 minuter. min. - Täckt eller helst i kylskåp. 8. Förvärm ugnen till 240°C - om du bakar på plåt, sätt på ugnen 40 minuter före bakning. 9. Skåra bröden med en vass kniv och pensla dem med vatten. 10. Strö över durum, olika frön eller korn om så önskas. 11. Placera bröden i botten av den heta ugnen och vrid ugnen reducera till 200°C, grädda i ca 20 - 25 min. 12. Brödet är klart när kärntemperaturen är 98°C.
    Metod: Stycken 1. Samma förfarande som för bröd till och med punkt 4. 2. Vänd Condi-badet upp och ned. KOM IHÅG: Mjöl på bordet och ovanpå degen. Kan blandas med frön eller korn. 3. Sträck ut degen till en "kvadrat". 4. Dela degen i 12 bitar med en metallspatel. 5. Låt bitarna jäsa på en varm plats i ca 30-45 minuter. min. - Täckt eller helst i kylskåp. 6. Förvärm ugnen till 240°C - om du bakar på plåt, sätt på ugnen 40 minuter före bakning. 7. Placera bitarna i botten av ugnen och skruva ner ugnen till 200°C, Grädda i ca 15 - 18 min.
    Kalla upphöjda delar: 1. Gör degen enligt brödreceptet till och med steg 4 och kyl den sedan i Condi-förpackningen. (KOM IHÅG locket) 2. Nästa dag tar du ut Condi-glaset ur kylskåpet. 3. Förvärm ugnen till 240°C - baka på en plåt, Sätt på ugnen 40 minuter före gräddning. 4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och strö över mjöl på ovansidan av degen. Kan blandas med frön och spannmål. 5. Dela degen i 12 bitar med en metallspatel. 6. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper eller bakplåtspapper direkt på ett bakplåtspapper. 7. Utan ytterligare uppresningstid, placera bitarna längst ner på Baka i ugnen vid 200°C i ca 15 - 18 minuter.
    Pris: kr46,00
    Tillgänglighet:56
 
 
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.