Beskrivning
Grundblandning för vetebröd, t.ex. flöjter och rullar. Basblandningen innehåller enzymer och basblandningen bidrar till att ge utmärkt stabilitet, smak, krispig skorpa och lång hållbarhet.
Du kan använda Basis i alla dina vanliga vetebrödsrecept. Du behöver 5 % Basis för mjölmängden – t.ex. 25 g Basis för 500 g mjöl. Observera att Basis innehåller salt och att du därför inte bör tillsätta extra salt.
Förslag på grunddeg: 25gVetesur 450gVetemjöl med hög proteinhalt 25g Flutes Basis 15g Margarin – helströrd margarin 10gTorrjäst 275g Vatten
Flutes Bas- och mjölprodukter blandas med torrjäst. Vatten och margarin tillsätts. Knåda på maskinen på låg hastighet i 4 minuter, sedan 6 minuter på hög hastighet. Den önskade temperaturen är 27-28 °C. Låt degen vila i 20 minuter och dela sedan upp dina bakverk i önskade bitar för att bearbeta dem. Låt dem vila i ytterligare 20 minuter innan du lägger dem i 60 minuter – helst med värme och ånga.
För rullar är gräddningstiden 18-20 minuter i en 260°C varm ugn, som sänks till 215°C när bitarna läggs in. Ånga i början av avfrostningen, men kom ihåg att släppa ut ångan igen ungefär halvvägs genom avfrostningen.
Vi rekommenderar att du muddrar på en perforerad platta.
500 g påse
Recensioner
Det finns inga recensioner än.