Beskrivning
Valsemøllen Fullkornsbullar är lunchbullar som barnen älskar.
Med Valsemøllens fullkornsbullar är det inga problem att sätta läckra fullkornsbullar på menyn. Bakmixen är fylld med finmalet danskt fullkornsvetemjöl med mycket fibrer – och mixen är helt fri från frön, vilket gör de mjuka, luftiga och fuktiga fullkornsbullarna till en riktig lunchhit för både stora och små.
Tips: Degen kan också användas för att baka en läcker fullkornsrulle för lunchpaket. Använd den grova degen för att göra läckra pizzabröd, korvbröd eller om du gillar grövre kanelbullar. Den enda gränsen är din fantasi!
Brödblandningen ger 10 bullar.
Du behöver:
– 1 ps. The Rolling Mill Fullkornsrullar
– 25 g jäst
– 3 dl ljummet vatten (30 °C)
Metod:
– Häll vattnet i en skål. Tillsätt jästen och rör om tills jästen har lösts upp.
– Tillsätt innehållet i påsen och knåda degen i en mixer på medelhastighet eller med händerna i 5-10 minuter.
– Dela degen i 10 lika stora bitar och forma dem till bullar. Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper.
– Låt bullarna jäsa övertäckta i 60 minuter i rumstemperatur.
– Pensla de färdiga bullarna med vatten eller ägg och grädda dem i mitten av en förvärmd ugn i 220 °C (fläkt 200 °C) i 9-12 minuter tills de är gyllene.
– Låt dina fullkornsbullar svalna på ett galler.
Påse med 500g
Bruket använder endast de bästa råvarorna – från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av halmförkortare och avisningsmedel. Du kan alltså alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet – odlat, skördat och malet i Danmark.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.