Super kundtjänst
Säker betalning
Snabb leverans
Callebaut-choklad är något av det finaste som finns att få. Callebaut startades i Belgien 1911 av Octaaf Callebaut i den lilla staden Wieze. Callebaut har en fantastisk smak och är otroligt lätt att arbeta med.
Callebaut var först med att introducera Callets. Dessa fasta chokladdroppar är superlätta att arbeta med då de är lätta att dosera rätt mängd och samtidigt är de bearbetade så att de bara behöver värmas till 31-32 grader och sedan är de redo att användas.
Visar 1–20 av 162 resultat
Visar 1–20 av 162 resultat
Callebaut chokladknappar
Oavsett i vilken mängd du köper Callebaut-choklad kommer du att upptäcka att påsen är fylld med små chokladknappar. Dessa kallas "callets" eller droppar och deras storlek gör det lätt att arbeta med och dosera chokladen. Det faktum att chokladen är formad i callets innebär också att du inte behöver hacka chokladen innan du tempererar den. Detta gör arbetet i köket snabbare och enklare när du använder Callebaut-choklad i stället för andra typer av choklad.
Ruby choklad från Callebaut
Förutom de välkända sorterna som vit, ljus och mörk choklad har Callebaut banat väg för nya, spännande chokladsorter. De tillverkar till exempel Ruby-choklad, som är en helt ny typ av choklad som upptäcktes först nyligen.
Ruby-choklad tillverkas av den rödaktiga Ruby-kakaobönan, från vilken chokladen får sin känsliga rosa färg och lätt syrliga smak. Chokladen har ingen tillsatt färg eller smak. Även om chokladen inte liknar vit, ljus eller mörk choklad kan den jämföras med mjölkchoklad på grund av dess kakaohalt på 47,3 %. När du tempererar Ruby-choklad kan du alltså använda samma temperaturer som används för att temperera mjölkchoklad.
Callebaut Gold-choklad
Den populära Guldchokladen från Callebaut är en karamelliserad vit choklad. Medan vanlig vit choklad kan vara mycket söt, har den karamelliserade vita chokladen toner av karamell som bryter sötman. Guldchoklad är relativt ny på marknaden, men har blivit superpopulär, både bland professionella och hobbybagare. Guldchoklad lämpar sig för bakning, mousse, fyllda chokladkakor, chokladöverdrag, glass och dekoration. När du tempererar chokladen följer du helt enkelt instruktionerna för vit choklad, eftersom kakaohalten är densamma. Guldchoklad kan liksom vit choklad vara lite trögflytande på grund av den låga kakaohalten, och därför kan man med fördel tillsätta kakaosmör till chokladen. Kakaosmöret gör chokladen mer flytande och lättare att arbeta med, till exempel när man formar chokladskal eller använder chokladen till överdrag.
Choklad smed smak från Callebaut
Callebaut erbjuder även choklad med spännande smaker. Du kan till exempel hitta choklad med smak av jordgubbar, citron, apelsin och karamell. Den läckra smaksatta chokladen är perfekt för den sötsugne, och den fungerar också riktigt bra i kakor och som fyllning. De spännande smakerna ger dina bakverk en extra krydda, och både smak och utseende är förstklassiga.
Förvaring av choklad
Hos oss är det möjligt att köpa Callebaut i stora mängder, och du kan till exempel köpa påsar med 1, 2,5 och 5 kg choklad. De stora mängderna gör det möjligt att få mycket choklad för pengarna, och det blir underbart lätt att göra kakor och godis när man alltid har choklad i lager. Choklad har vanligtvis en lång hållbarhet och du behöver bara se till att förvara den på rätt sätt. Se till att återförsluta påsen efter användning med den smarta återförslutningsfunktionen och förvara chokladen på en plats som är kall, torr och mörk. Ett stängt köksskåp, mellan 12 och 20 grader är den optimala platsen för att förvara choklad. Du kanske har märkt att din choklad har en matt eller gråaktig yta efter öppnandet? Detta beror på felaktig förvaring. När du förvarar Callebaut-choklad på rätt sätt förblir chokladen perfekt i både färg och smak!