Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 800,00 - annars endast 59,95
Super kundtjänst

Super kundtjänst

Säker betalning

Säker betalning

Snabb leverans

Snabb leverans

GLS / Postnord

Silikonformar

Silikonformar för bakning och desserter

Silikonformar är en gudagåva om du vill göra vackra och spännande efterrätter. Materialet är tillverkat så att formen lätt lossnar oavsett vad du lägger i den.

Du ser ofta silikonformar som används för att göra mousse, skum, fromage, glass eller andra frystorkade vätskor. De flesta silikonformar är dock gjorda så att du kan använda dem för både bakning och frysning.
En silikonform behöver inte smöras och den fördelar värmen bra när du bakar. På så sätt undviker du en bränd botten i dina bakverk.

Eftersom en silikonform släpper så lätt kan du också använda en silikonform för att göra choklad om du inte är helt bekväm med att temperera choklad. Med traditionella chokladformar av hårdplast kommer chokladen inte att lossna från formen om den inte är tempererad precis rätt. Detta är inget problem med en silikonform eftersom du enkelt kan trycka ut chokladen.

Visar 1–20 av 629 resultat

Visar 1–20 av 629 resultat

Skapa enastående desserter med silikonformar

Om du är aktiv på sociala medier eller tittar på bakprogram på TV vet du att tårtdekoration med olika geometriska former och andra roliga former är mycket populärt. Nu kan du göra tårtor och desserter precis som proffsen. Allt du behöver är en eller flera silikonformar och med ett bra recept på mousse, glass eller fromage kan du göra de finaste dessertformerna för att dekorera din tårta. Naturligtvis kan du också välja att göra din dessert direkt i en silikonform. Silikonformar är särskilt lämpliga för moussetårtor och andra efterrätter som måste frysas.
På Bakboden säljer vi silikonformar i många olika former. Därför kan vi garantera att du kan hitta en form som du tycker är spännande och passar för ditt nästa dessertprojekt.

Använd silikonformar för bakning

Även om silikonformar är idealiska för att göra mousse, moussetårtor, glass och choklad, som alla måste frysas, kan silikonformar också användas för bakning.
Fördelen med att använda en silikonform för bakning är att det är lätt att få ut dina bakverk ur formen, och därför undviker du att förstöra din kaka eller ditt bröd om det plötsligt fastnar i formen.

Du kan använda silikonformar för bland annat muffins eller macarons.

Om du använder en silikonform för macarons kan du vara säker på att de små kakorna behåller sin form och att du får macarons som är helt lika.

Skötsel av silikonformar

Silikonbakformar är mycket lätta att underhålla. Det mjuka materialet tål diskmaskin, men formarna bör skållas i kokande vatten före och efter användning. När du skållar dina formar undviker du att använda tvål och det kan förlänga formarnas hållbarhet. Eftersom vi säljer silikonformar från många olika tillverkare rekommenderar vi att du kontrollerar den enskilda tillverkarens rekommendationer för produktunderhåll.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.
product categoryy