Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 800,00 - annars endast 59,95
Super kundtjänst

Super kundtjänst

Säker betalning

Säker betalning

Snabb leverans

Snabb leverans

GLS / Postnord

Utrustning och maskiner

Hemgjord glass är bara något helt extra – fräsch, kall och god. Det är därför det är så synd när din noggrant rörda glass blir fylld av iskristaller och hårdnar i frysen. Med en glassmaskin kan du göra härligt krämiga och lena efterrätter och isglassar som slår vilken köpt glass som helst. Glassmaskinen fryser in glassen samtidigt som den rör om i glassblandningen för att blanda den och krossa alla kristaller. Det – plus rätt ingredienser och ett bra recept – Du får det där härligt krämiga resultatet.

Visar 1–20 av 21 resultat

Visar 1–20 av 21 resultat

Fördelarna med en glassmaskin

Med en glassmaskin får du en mjukare och jämnare glass. Det är verkligen svårt att få rätt konsistens på grädd- och sorbet om du använder den gammaldags "frysa - rör för hand - frysa - rör för hand-metoden". För att inte tala om att det är ganska jobbigt för händerna och armarna att röra om halvfrusen glass och såklart väldigt tidskrävande. Med en glassmaskin häller du i glass-blandningen och smaksättningsingredienser i maskinen, som rör om och fryser glassen åt dig, och du behöver bara titta på glassen för att se när du tycker att den är klar. Du undviker krispiga kristaller i glassen och får en läcker och krämig glass utan hårt arbete. Om du gör glass med fermenterade mjölkprodukter som fryst yoghurt eller mascarponeglass är en maskin också en bra hjälp. Den enda glass som behöver vara kornig och granulerad är granité, som ofta fungerar som en slags gomrensare mellan rätterna - och det är den enda glass som alltid måste röras om för hand.
Startpaket för glasstillverkning inklusive glassmaskin.
Om du vill börja göra glass så snart som möjligt rekommenderar vi vårt startkit för glasstillverkning inklusive glassmaskin, där du får specialingredienser och maskin tillsammans, så att du bara behöver köpa ägg, grädde och vanligt socker själv.

Du kan se det exakta innehållet i alla startpaket under varje paket.

Gelato glassmaskin

Gelato är i princip bara det italienska ordet för mjölkbaserad glass - så det finns inget behov av olika glassmaskiner för att göra olika typer av glass - åtminstone inte i ett hemkök. Skillnaden mellan gelato och glass kan främst hittas i ingredienserna: gelato brukar göras med mjölk snarare än grädde och innehåller mindre luft - det är en smakintensiv och tät glassdessert. De flesta maskiner hemma rör helt enkelt om i glassen så att ingen extra luft tillsätts. Därför kan du enkelt göra gelato med din glassmaskin – du behöver bara ett italienskt gelatorecept och det finns många av. Vanligtvis smaksätts gelato med frukt, vanilj, choklad eller nötter, men med många handgjorda lyxglassar har många nya spännande smakkombinationer uppstått.
Tips för tillverkning av glass

Välj bra, färska och fullt mogna ingredienser - färsk grädde, färska och söta mogna bär och frukter samt intensiva aromer och smakämnen av hög kvalitet.
När glassen fryser blir smaken lite mindre söt och intensiv - därför kan den ofrusna glassmassan vara lite sötare och intensivare än vad du vill att slutresultatet ska vara.
Choklad- och nötbitar bör inte vara för stora - hacka dem i en medelstorlek så att de är bekväma att stoppa i munnen med en sked glass.
Frys glassen snabbt för att undvika kristaller - kyl glassen och ingredienserna i kylskåpet innan du häller dem i glassmaskinen.
En glassmaskin fryser glassen till en mjuk serveringsliknande konsistens. Om glassen är hårdare fryst kan maskinens blad inte rotera. Om du vill ha en fastare glass måste du ställa in den i frysen.

Tips för glassmaskiner

Det är viktigt att rengöra glassmaskinen noggrant efter användning. Överblivna råvaror är en grogrund för bakterier. Därför måste en glassmaskin vara minutiöst ren innan användning. Hos Bakboden.se får du även med rengöringsmedel och desinfektionsmedel, så att du kan vara helt säker på att din maskin är ren.

Läs också bruksanvisningen noggrant så att du är helt bekant med din maskin och dess funktioner.
Grundrecept på gräddglass
Ingredienser:

6 pastöriserade äggulor
150 g. socker
2, 5 dl vispgrädde
2, 5 dl Standardmjölk (3 % fett)
Smaksättning

Glass kan smaksättas med många olika smaker: choklad, vanilj, bär, frukt, lakrits, kryddor och örter - det finns gott om utrymme att experimentera. Tänk på att smakintensiteten hos råvaran minskar när du fryser glassen. Därför kan du behöva lite extra smak i form av sirap eller liknande för att få en helt smakintensiv och läcker glass.

Metod:

Vispa äggulan och sockret till en fluffig äggsmet.
Värm mjölken och grädden – ta bort blandningen från värmen innan den kokar. Tänk på att aromer som vanilj, kanelstänger etc. ofta måste tillsättas i mjölk/gräddblandningen för att smaksätta glassen.
Tillsätt äggblandningen till din varma mjölkblandning medan du vispar.
Värm glassen tills den tjocknar – låt den inte koka! Då får du äggröra istället. Använd ett vattenbad för att kontrollera värmen.
Kyl glassen så att den är helt kall.
Häll glassen i glassmaskinen – läs instruktionerna först och följ dem. De varierar från maskin till maskin.
Tillsätt ytterligare smaker och ingredienser enligt receptet/instruktionerna till glassblandningen i maskinen. Håll ett öga på när du tror att glassen är klar.
Servera eller häll upp i formar och frys in tills den är fast i frysen.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.
product categoryy