Din varukorg är för närvarande tom.
Fortsätt handlaNär du arbetar med äkta choklad är det viktigt att chokladen är tempererad. Om du inte tempererar din choklad riskerar du att den stelnar antingen för snabbt eller för långsamt, vilket gör att den snabbt blir grå och tråkig att titta på.
Det finns olika metoder för att temperera choklad. Metoden nedan använder ett vattenbad.
En korrekt tempererad choklad har en arbetstemperatur på mellan 29 och 31 °C.
Den optimala arbetstemperaturen för vit choklad är 29° C.
Mjölkchoklad bör ha en temperatur på 30° C, medan mörk choklad helst bör ha en temperatur på 31° C.
Temperering av choklad ger den ett glänsande utseende och en läcker krispighet.
Om du vill använda chokladen som överdrag kan det vara bra att tillsätta lite chokladfett i chokladen. Chokladfett gör chokladen tunnare, vilket gör det möjligt att få ett tunnare lager choklad när man överdöljer godsaker som gräddkakor och Sarah Bernhardt.
Vi använder cookies för att anpassa vårt innehåll och våra annonser, för att visa dig funktioner i sociala medier och för att analysera vår trafik m.m. Om du inte samtycker eller återkallar ditt samtycke kan det ha en negativ inverkan på vissa funktioner och egenskaper.
Så länge lagret räcker
Om du behöver fler exemplar av den här produkten än vad vi har i lager kan du förbeställa dem nu. Vi skickar varan till dig så snart som möjligt, vanligtvis inom 2-10 arbetsdagar. Hela din beställning skickas tillsammans när de extra artiklarna har anlänt – tyvärr kan vi inte dela upp beställningen. Observera att längre leveranstider kan reserveras av leverantören, även om detta händer mycket sällan 🙂
Gratis Gave Gold description
Gratis Gave Silver description