Sommar och fräscha desserter går ofta hand i hand. Gör denna supergoda (och superenkla) roulad, som kan avnjutas med en eftermiddagskaffe utomhus en varm sommardag.

Ingredienser till botten:
– 200 g bakmix för tårtbottnar
– 160 g ägg (3-4 ägg)
– 20 g vatten
– lite socker för bakplåtspapper

Ingredienser till fyllningen:
– 125 g ostpulver
– 100 g vatten
– 500 ml vispgrädde
– lite jordgubbssylt om så önskas

Gör fyllningen:
Blanda fromagepulvret med vatten och blanda sedan med 500 ml vispad grädde.
Fromagen är nu färdig.

Metod bas:
Alla ingredienser ska vara rumstempererade.
Förvärm ugnen till 200°C över- och undervärme.
Häll bakmixen i en skål och tillsätt ägg och vatten.
Mixa på hög hastighet i 7-8 minuter och sedan på låg hastighet i ytterligare 2-3 minuter.
Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 8-10 minuter i den förvärmda ugnen.
Den ska vara gyllene och inte övergräddad.
Ta ut den ur ugnen och låt den svalna en stund.

Montering av rouladen:
Strö socker över ett nytt bakplåtspapper och lägg rulladen ovanpå.
Ta försiktigt bort bakplåtspappret från botten av rouladen.
Pensla bottnen med ett tunt, jämnt lager sylt och bred sedan ut ett lager jordgubbsmousse – var noga med att inte gå ända ut till kanten.
Rulla ihop rouladen och lägg den med skarven längst ner.
Låt den vila i 10 minuter.

Garnera med färska jordgubbar, fromage frais och myntablad.