Cacao Barry har tagit fram 3 nya serier med kakaopulver, som består av totalt 8 olika kakaopulver.

Tillsammans med kreativa kockar har Cacao Barry handplockat de bästa kakaopulvren för att uppfylla olika och föränderliga behov i köket – så att du alltid kan hitta det kakaopulver som passar just DITT projekt.

Läs mer om de olika typerna nedan.


Universell

Cacao Barrys Universelle-serie är den ultimata samlingen av allround kakaopulver, byggd på ikonisk fransk know-how. Den har utvecklats för att vara ett tillförlitligt val för universell användning.

Med hög fetthalt och holländskt bearbetat kakaopulver får du ett kakaopulver med intensiv färg, kraftfull kakaosmak och den lenaste konsistensen.

Sortimentet består av de tre kakaopulvren Extra Brute, Plein Arôme och Rouge Ultime.

Extra kraftig är det perfekta valet för universell användning. Den är idealisk för att ge färg, konsistens och smak till brownies, kakor, muffins, cookies, sorbet och glass, desserter, varm choklad, glasyr och smet.

Plein Smak är den nya ersättaren för det klassiska kakaopulvret från Callebaut. Den är perfekt för att ge färg, konsistens och smak till brownies, cupcakes, muffins, glass, varm choklad och glasyr.

Rouge Ultime bjuder in dig att utforska olika smakkombinationer i tårtor, brownies, muffins och kakor, mousse, varma drycker, gelato, sorbet och mycket mer.


Naturlig

Cacao Barrys Naturelle-sortiment är en utsökt innovativ kollektion av 100 % naturliga kakaopulver som erbjuder sällsynt fina smaker i en mängd vackra färger från mörk till ljusbrun med möjlighet till ekologiska kakaopulver och kakaopulver med ett enda ursprung.

Sortimentet är perfekt för veganska recept utan att kompromissa med smaken.

Sortimentet består av de två kakaopulvren Naturae Fruitée och Naturae Cacao.

Naturae Fruktad är ett ekologiskt kakaopulver som ger en spännande fruktig smakupplevelse. Den tillverkas av noggrant utvalda ekologiska bönor av hög kvalitet, vilket ger den en unik syrlig, fruktig chokladsmak – kompletterad med toner av citrus och söta kryddor. Den har låg fetthalt och kan användas till chokladkaka, kakor, deg, sorbet och mycket mer.

Naturae Kakao är ett 100 % naturligt mörkbrunt kakaopulver som framställs utan kemisk inblandning och utan tillsatser. Den är fettsnål och gjord på bönor av högsta kvalitet, vilket ger en rustik rostad kakao med toner av körsbär, torkad frukt och kryddor. Den kan användas till allt från chokladkakor, brownies och muffins till mousse, glasyr och glass – och passar även utmärkt till varm choklad.


Performant

Cacao Barrys Performante-sortiment är en samling unika kakaopulver som valts ut för sina exceptionella egenskaper som passar specifika tillämpningar och ger fantastiska resultat. Med olika fettinnehåll, pH-värden eller tekniska egenskaper som olösligt pulver, flyttar detta sortiment fram gränserna för kakaopulver som aldrig förr.

Sortimentet består av tre kakaopulver: Décor Cacao, Légère 1% och Noir Intense.

Dekor Kakao behåller sin färg, smak och torra, matta yta mycket längre än traditionellt kakaopulver. Perfekt för recept som måste förberedas i god tid och har en hög fukthalt eller som tenderar att kondensera under förvaring, t.ex. tiramisu, frysta desserter, cheesecake, tryffel och mycket mer.

Légère 1% innehåller mindre än 1 % kakaosmör och är därför den perfekta lösningen för kalorisnåla applikationer (t.ex. sport- och dietprodukter) och recept med luft i bakverket, t.ex. macarons, croissanter och maränger.

Noir Intense med sin djupa svarta träkolsfärg och starka, bittra smak, är idealisk för färgning och smaksättning av bakverk och konfektyrrecept som kakor, muffins, munkar och glasyr.