Super kundtjänst
Säker betalning
Snabb leverans
Visar 61–80 av 108 resultat
Visar 61–80 av 108 resultat
Vårt urval gör dig klar för att gå in i köket och skapa läckra desserter eller mat-pajer. En bra bas är avgörande för ett perfekt resultat. Våra silikonformar släpper degen lättare än metallformar. Fördelen med bakformar av metall är att de är formstabila. Våra metallformar har en lös botten, vilket gör det mycket lättare att få ut pajen ur formen. Det finns många storlekar och former tillgängliga, men de vanligaste är de klassiska runda pajformarna. Alla våra produkter är av god kvalitet - faktiskt den bästa, så du är alltid garanterad bra utrustning när du köper den hos Bakboden.
Här på Bakboden har vi tagit fram ett läckert och enkelt recept på en mördeg, där du kan vara kreativ med innehållet. Vi rekommenderar färska frukter. Det här receptet lämpar sig bäst för en tårtform om 24 cm.
Tårtbotten:
200 g vetemjöl
100 g smör
80 g florsocker
1 ägg
Så gör du:
Blanda först mjöl och florsocker i en stor skål, tillsätt därefter ägget och små bitar av smöret och knåda degen med händerna tills du får en smidig deg.
Om degen är för kladdig kan du tillsätta lite extra mjöl.
Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter.
Förvärm ugnen till 180 grader och smörj en form och strö lite mjöl på arbetsytan och kavla ut degen eller tryck ut degen i formen. Se till att du har en jämn botten som går hela vägen upp på sidorna av formen.
Grädda i cirka 14 minuter tills den är gyllene i färgen. Låt pajen svalna helt i minst 30 minuter innan du fortsätter med den.
TIPS! För att förhindra att bottnen reser sig under gräddningen kan du med fördel placera något tungt som tål en tur i ugnen och ett bakplåtspapper däremellan ovanpå pajbottnen under de första 7 minuterna av gräddningstiden.