Beskrivning
Xantangummi är ett smaklöst fiberliknande förtjockningsmedel och stabiliseringsmedel som tillverkas av fermenterat socker.
Xantangummi, som är lösligt i både kallt och varmt vatten, används i glutenfria bakverk för att förbättra strukturen och i glass, till exempel för att förhindra bildandet av iskristaller. Xantangummi är också lämpligt för salladsdressingar och såser, där det förhindrar att olja separeras.
Xantangummi ensamt ger ingen bra gelé, men tillsammans med johannesbrödgummi eller agar agar ger det en stabil gelé.
Du kan också göra ett ätbart lim:
Blanda 1/4 tesked Xantangummi med 4 matskedar vatten. Det tar cirka 10-20 minuter att lösa upp den. Det blir ett klart, färglöst lim.
Eller en snabb gumpaste:
5 gram Xantangummi knådas väl med 250 gram fondant och får vila i 20-30 minuter före användning.
Eller pastillage: rör 1 tesked Xantangummi i 100 gram Royal Icing. Låt vila i ca 1 timme innan du använder den.
Innehåll: 20g.
Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.